Головна Новини Світ Росія "Американська ПВК" у Курській області: Росія викликала посла США на килим
commentss НОВИНИ Всі новини

"Американська ПВК" у Курській області: Росія викликала посла США на килим

У МЗС РФ пригрозили всім іноземцям, які, на їхню думку, беруть участь у бойових діях в Курській області.

20 серпня 2024, 19:50 comments2279
Поділіться публікацією:

 Міністерство закордонних справ Росії викликало тимчасову повірену у справах США Стефані Голмс та висловило протест через нібито участь "американської приватної військової компанії" у бойових діях в Курській області. Як йдеться у заяві МЗС РФ, це пов'язано з твердженнями про участь американських громадян на боці Збройних сил України під час їхнього "вторгнення" на територію Росії.

"Американська ПВК" у Курській області: Росія викликала посла США на килим

У МЗС РФ викликали посла США (фото з відкритих джерел)

Крім того, російське МЗС висловило невдоволення "провокаційними діями американських журналістів", які, за словами російської сторони, нелегально проникли до Курської області для створення пропагандистських матеріалів, що висвітлюють дії України. У Москві заявили, що щодо цих осіб будуть проведені розслідування для притягнення їх до відповідальності згідно з російським законодавством.

Також у заяві зазначено, що всі іноземні фахівці та найманці, які нелегально перетинають кордон Росії, автоматично розглядаються як законні військові цілі для російських збройних сил.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що як Україна вщент зруйнувала імідж Путіна і ретельно вибудувані ним міфи. Український прорив у Курській області вщент зруйнував численні міфи, які Кремль ретельно будував протягом десятиліть, повідомляють журналісти Foreign Policy. 

Перший міф, йдеться в матеріалі видання, стосується багаторічної кремлівської пропаганди про "катастрофічну загрозу" з боку України. Попри таку риторику, наступ на Курщині не викликав очікуваного суспільного резонансу: не спостерігалося ані масового створення ополчень, ані довгих черг добровольців у військкомати. Видання зазначає, що зараз російським військовим пропонують неймовірно великі бонуси за підписання контракту, які перевищують середню річну зарплату в країні. Без цього бажаючих взагалі б не знайшлося.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини