Головна Новини Світ Росія Західні ЗМІ розповіли, як Україна вщент зруйнувала імідж Путіна і ретельно вибудувані ним міфи
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні ЗМІ розповіли, як Україна вщент зруйнувала імідж Путіна і ретельно вибудувані ним міфи

Україна вщент зруйнувала всі ті міфи, які десятиліттями будувала Росія, виявилося, що всі її погрози, це просто брехня

20 серпня 2024, 19:31
Поділіться публікацією:

Український прорив у Курській області вщент зруйнував численні міфи, які Кремль ретельно будував протягом десятиліть, повідомляють журналісти Foreign Policy.

Західні ЗМІ розповіли, як Україна вщент зруйнувала імідж Путіна і ретельно вибудувані ним міфи

Володимир Путін

Перший міф, йдеться в матеріалі видання, стосується багаторічної кремлівської пропаганди про "катастрофічну загрозу" з боку України. Попри таку риторику, наступ на Курщині не викликав очікуваного суспільного резонансу: не спостерігалося ані масового створення ополчень, ані довгих черг добровольців у військкомати.

Видання зазначає, що зараз російським військовим пропонують неймовірно великі бонуси за підписання контракту, які перевищують середню річну зарплату в країні. Без цього бажаючих взагалі б не знайшлося.

"Жодні промови не змогли згуртувати росіян на захист країни, і Кремль навіть не наважився оголосити загальну мобілізацію для відбиття вторгнення. Тим часом речник уряду Дмитро Пєсков навіть не перервав свою відпустку", — зазначають журналісти.

Водночас, суспільство об’єдналося не проти "нацистів" з Києва, а проти власного уряду. Найбільше незадоволені жителі Курської області та матері військових, які закликають повернути своїх синів-строковиків із зони бойових дій.

Другий міф, відзначають журналісти, це образ Путіна як авторитарного лідера, що будує свою владу на силі та обіцянці відродження величі Росії. Втім, йдеться у статті, його неспроможність захистити кордони своєї країни підриває цей імідж і виявляє слабкість Путіна, який асоціює своє правління з відновленням "втраченої імперії".

Третій міф, який зруйнувала Україна, перенісши війну на територію РФ, стосується кремлівського наративу про ескалацію війни. Кремль стверджує, що від результату війни залежить саме існування Росії, проте не звернувся за допомогою до власного оборонного альянсу (ОДКБ), як належало б у разі реальної загрози.

"У 2016 році Путін сумнозвісно заявив, що кордони Росії ніде не закінчуються. Сьогодні виявилося, що вони також не починаються з якоїсь конкретної точки. Поки що кожна з погроз Путіна, включно з ядерною, виявляється порожньою — навіть фактичний кордон Росії не здається "червоною лінією". Таким чином, ще одна бульбашка, яку лопнув Курськ, – це західна теорія ескалації та червоних ліній, які змушують Росію виглядати набагато сильнішою та рішучішою, ніж вона є насправді", – підсумовують журналісти. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін після операції в Курській області геть занепав духом і навіть визнає, що його війська зіткнулися із кризою в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини