Головна Новини Світ Росія Аналітики ISW пояснили, чому Пригожин почав заколот
commentss НОВИНИ Всі новини

Аналітики ISW пояснили, чому Пригожин почав заколот

Інститут вивчення війни проаналізував причини початку бунту засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина

25 червня 2023, 07:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Інститут вивчення війни вважає, що Євген Пригожин ризикнув почати заколот для збереження своєї приватної військової компанії "Вагнер". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз ISW.

Аналітики ISW пояснили, чому Пригожин почав заколот

Лідер ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. Фото з відкритих джерел

Згідно з аналізом ISW засновник ПВК "Вагнер" не хотів підписувати контракт з Міноборони РФ, яка прагне встановити контроль над усіма приватними арміями у Росії. В такому випадку Пригожин втратив би повний контроль над своїми військовими, що призвело б до зменшення його впливу у РФ.

"Пригожин, ймовірно, ризикнув, адже єдиний шлях зберегти Групу "Вагнера" як незалежну силу — це виступити проти російського Міністерства оборони", — пишуть ISW.

Інститут вивчення війни вважає, що головною метою Пригожина почати заколот було зміщення керівників Міноборони РФ. Російський військовий діяч очікував, що під тиском наступу вагнерівців вони покинуть свої посади та втечуть. Проте ISW зазначають, що Пригожин переоцінив власні сили у цьому, тому припинив заколот.

Ймовірно Євген Пригожин заздалегідь планував заколот. Про це свідчить координація вагнерівців та їх швидкий рух у бік Москви.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі частково розкрили зміст домовленостей між ватажком ПВК "Вагнер" Євгенієм Пригожиним та президентом Росії Володимиром Путіним.

Також "Коментарі" писали, що згідно з аналізом Інститут вивчення війни засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин планує розпочати військові дії на території Росії без схвалення Міністерства оборони РФ. ISW зазначають, що лідер російських найманців має достатньо ресурсів для такої діяльності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини