Головна Новини Світ Росія Асад прокоментував мир від Путіна для України: що заявив
commentss НОВИНИ Всі новини

Асад прокоментував мир від Путіна для України: що заявив

Президент Сирії Башар Асад заявив, що план Путіна може покласти край війні в Україні

26 червня 2024, 21:04 comments1072
Поділіться публікацією:

Президент Сирії Башар Асад високо оцінив пропозицію кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо врегулювання військового конфлікту в Україні.

Асад прокоментував мир від Путіна для України: що заявив

Башар Асад

У середу, 26 червня, політик провів зустріч зі спеціальним представником президента РФ із сирійського врегулювання Олександром Лаврентьєвим і дипломатами, які його супроводжували. Переговори відбулися у Дамаску. Під час цієї зустрічі Асад і висловився про так звані "мирні ініціативи" кремлівського диктатора.

"Мирна ініціатива, висунута президентом РФ Володимиром Путіним, є реальною основою для мирного врегулювання між двома країнами", — сказав Асад.

Крім того, він прокоментував відмову західних країн та України обговорювати відповідну пропозицію. Асад заявив, що рішення Києва та його закордонних партнерів свідчить про їхню "абсолютну відповідальність" за продовження бойових дій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 14 червня Путін виступив у російському міністерстві закордонних справ, під час заходу запропонував так званий план врегулювання "української кризи". Зокрема, Путін заявив , що Україна має вивести свої війська з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Також, на його думку, Київ має відмовитись від членства в НАТО. Після цього РФ готова зупинити бойові дії і почати обговорювати мирний договір.

Також Путін заявив, що в Україні мають бути забезпечені "права, свободи, а також інтереси" російськомовних громадян. Плюс до цього диктатор хоче визнання "територіальних реалій". При цьому він продовжує наполягати на "демілітаризації" та "денацифікації" України, а також на скасуванні всіх західних санкцій.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини