Головна Новини Світ Росія Аварія на атомній електростанції в Росії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Аварія на атомній електростанції в Росії: подробиці

У Росії на Ленінградській атомній електростанції сталась аварія через яку довелось зупинити один з енергоблоків АЕС.

16 листопада 2023, 11:35 comments2983
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

"Росенергоатом" заявив про аварію на Ленінградській атомній електростанції, що розташована на захід від Санкт-Петербурга. Згідно з повідомленнями через поломку лопатей вийшли з ладу дві турбіни, що спричинило необхідність до зупинки енергоблока. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Moscow Time.

Аварія на атомній електростанції в Росії: подробиці

У Росії сталась аварія на Ленінградській АЕС. Фото з відкритих джерел

У компанії "Росенергоатомі", що управляє російськими АЕС, не змогли чітко повідомити, що стало причиною поломки лопатей турбіни. 

"Найголовніше зараз — зрозуміти причини руйнування лопат. Це нове явище. На жаль, зараз у серйозному пошуку причин, чому руйнуються лопать", — заявив глава "Росенергоатому" Олександр Шутіков.

У "Росатомі", який є материнською компанією "Росенергоатому", повідомили, що аналогічні моделі турбін працюють і на інших блоках Ленінградської АЕС, а також на півдні Воронезької області.  Компанія стверджує, що завжди ретельно перевіряє та виправляє будь-які дефекти.

Цікаво, що блок на якому сталась аварія є відносно новим та був побудований у 2018 році. Такі блоки росіяни будують в інших країнах, зокрема в Туреччині та Білорусі. Крім того, незабаром розпочнеться спільний російсько-угорський проєкт з будівництва АЕС в Угорщині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ Петер Сійярто оголосив про блокування будь-яких санкцій проти Росії від ЄС у сфері ядерної енергетики. Це сталось під час спільної зустрічі з генеральним директором "Росатому" Олексієм Ліхачовим на будівельному майданчику АЄС "Пакш-2" в Угорщині.

Також "Коментарі" писали про українського генерал-лейтенанта, який заявив, що Путін не атакуватиме АЕС в Україні. На його думку, російський президент має інші цілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини