Головна Новини Світ Росія Басейни, ферма, пивоварня, водоспади: журналісти дізналися про таємну резеденцію Путіна (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Басейни, ферма, пивоварня, водоспади: журналісти дізналися про таємну резеденцію Путіна (ФОТО)

У розпорядження журналістів потрапили тисячі листів з двох будівельних компаній, які займалися облаштуванням території навколо розкішної двоповерхової будівлі

24 червня 2022, 01:09
Поділіться публікацією:

Працівниками медіа  опубліковано матеріали розслідувань  про нову  резиденцію в республіці  Карелія неподалік  Ладозького озера, яку пов'язують  з очільником рф Володимиром Путіним.

Басейни, ферма, пивоварня, водоспади: журналісти дізналися про таємну резеденцію Путіна (ФОТО)

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Розслідуванням займались   журналісти OCCRP і "Медузи", аналізуючи  документи будівельних  фірм, що  облаштовували  територію обабіч резиденції. 

Найперше, про  належність владного маєтку саме Путіну   розповідав  у 2016 році телеканал "Дождь". На сайті архітектурної фірми,що його спроектувала,  котедж мав назву  "хатина рибалки".

Журналісти телеканалу  вияснили, що  сам маєток  і  територія навколо нього  були власністю  кількох компаній , підконтрольних Юрію Ковальчуку – товаришу  Володимира Путіна. Він є головним акціонером  банку "Росія", який  в країні  називають "банком Путіна". Вважають, що  цей банк  обслуговує власні інтереси очільника рф.

Тепер  журналісти  OCCRP  мають  тисячі листів, що витекли  з двох будівельних структур, які  робили дизайн території  обабіч  "хатини рибалки"

"Серед іншого у витеклих листах були макети, креслення, дизайн-проекти та інші матеріали, що свідчать про розкіш комплексу "хатина рибалки"... "Двоповерхова футуристична будівля з хвилеподібним дахом, просторими приміщеннями і масштабною їдальнею зоною на відкритому повітрі схоже скоріше на будинок прийомів. Велика вітальня відкритого планування займає більше 200 квадратних метрів. Скляна перегородка відокремлює її від кухні, обладнаної мангалом, казаном, тандиром, тепаном і коптильнею, як в дорогому ресторані", –  говорять працівники медіа, що здійснили розслідування.

Також медівники з Росії стверджують, що  незважаючи на звичайну назву "Садовий будинок", проєкт  будівлі недешевий.  Матеріали, які використовували для  обробки — це натуральні напівкоштовні камені лазурит і лабрадорит. Чимала ділянка підлоги облицьована мармуром Fior di Bosco, його приблизна вартість 110 тисяч доларів.

"Вартість об'єкта оцінити складно, проте в розпорядженні OCCRP є кошторис на загальнобудівельні роботи від червня 2015 року на суму 187 мільйонів рублів (до 3,5 мільйона доларів)", – повідомляють учасники резонансного   розслідування.

В  карельській "хатині рибалки"  є власна пивоварня. На австрійському обладнанні , яке  коштує  345 тисяч євро, на місці  можна виробити 47 літрів пива в день. На другому поверсі  спланували  чайну кімнату з видом на Ладозьке озеро. Через скляні перегородки з  будівлі  можна  дивитись, як тут  проходить  процес варіння пива.

"Поруч з будівлею два невеликих басейни. Від будинку доріжка веде до природного водоспаду, що впадає в затоку, де облаштована відокремлена альтанка. Раніше водоспад був туристичною визначною пам'яткою, але зараз відвідувачам туди шлях закритий", – кажуть представники цих медіа.

Окрім того,  розсліджувачі стверджують, що на території  резиденції   побудована ферма, де розводять  велику  рогату худобу, зокрема, вирощують бичків, щоб постачати  мармурову  яловичину.

Учасники журналістського розслідування  додають, що, як свідчать  супутникові знімки, спорудження  головного будинку було завершено до серпня 2012 року. Але,  всі будівельні роботи на ділянці не закінчено. Згідно з листами витоку, влітку 2021 року поблизу почали  зводити ще одну будівлю з виходом на Ладозьке озеро.

Басейни, ферма, пивоварня, водоспади: журналісти дізналися про таємну резеденцію Путіна (ФОТО) - фото 2
Басейни, ферма, пивоварня, водоспади: журналісти дізналися про таємну резеденцію Путіна (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що як ставляться до росії та Путіна в різних країнах: опитування.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини