Головна Новини Світ Росія Байден зазнав чергового гучного провалу: що допустила його адміністрація
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зазнав чергового гучного провалу: що допустила його адміністрація

Адміністрація Байдена винна в тому, що допустила появу БРІКС

сьогодні, 17:18
Поділіться публікацією:

У Казані 22–24 жовтня відбувся саміт БРІКС, на який Кремль покладав надії, намагаючись представити його як свідчення "міжнародної підтримки" Росії. Проте ці сподівання не виправдалися, відзначив в ефірі 24 каналу член Республіканської партії США Борис Пінкус. При цьому він вважає, що БРІКС може становити небезпеку для Сполучених Штатів.

Байден зазнав чергового гучного провалу: що допустила його адміністрація

Володимир Путін

За його словами, хоча БРІКС був ініційований Росією, нині її вплив на це об'єднання значно знизився. Окрім Росії, до БРІКС входять Бразилія, Індія, Китай, Південно-Африканська Республіка, а також нові члени – Іран, Єгипет, Ефіопія та Об'єднані Арабські Емірати. На ці країни припадає 45% населення світу та 35% світової економіки.

Втім, як відзначив Пінкус, сьогодні ініціативу в БРІКС перебирає Китай, тому лідер КНР Сі Цзиньпін узяв участь у саміті. За словами республіканця, зростання ролі БРІКС свідчить про певні невдачі адміністрації Джо Байдена.

"Сам факт появи БРІКС і наслідки його діяльності говорить про повний провал адміністрації Джо Байдена", — сказав республіканець.

Головною загрозою для США вважається дедоларизація — заміна долара на внутрішню валюту для обміну між країнами БРІКС, що просувається Китаєм із наміром поширити вплив юаня.

Попри це, каже Пінкус, адміністрація США не вбачає значної загрози в саміті, що відбувся в Росії. Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому, заявив, що занепокоєння відсутнє через вразливість Росії на міжнародній арені. За його словами, ізоляція Росії змушує її керівництво вживати радикальних заходів для підтримки національної валюти та військової економіки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на саміті БРІКС Сі Цзиньпін пояснив Путіну, яку війну він має вести в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини