Головна Новини Світ Росія Білорусь може опинитися під ударом: у яких ще країнах Путін може розмістити ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь може опинитися під ударом: у яких ще країнах Путін може розмістити ядерну зброю

Сирія може стати ще однією країною, де з'явиться російська ядерна зброя

28 березня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Наміри путіна розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі викликає дедалі більше побоювань у світі. Чому від такого рішення Білорусь може лише програти? У яких ще країнах росіяни можуть розмістити ядерну зброю? У цих питаннях видання "Коментарі" розбиралося, вивчивши думки експертів.

Білорусь може опинитися під ударом: у яких ще країнах Путін може розмістити ядерну зброю

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

Путін може розмістити ядерну зброю не лише в Білорусі, а й в інших державах-сателітах

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в інтерв'ю "ТСН" припустив, що Росія може піти на те, щоб розмістити ядерну зброю не лише в Білорусі, а й у низці країн. Всім добре відомі країни-сателіти, які постійно підігрують Росії та є залежними від неї.

"Що буде, якщо, наприклад, такий персонаж як Башар Асад також звернеться до Росії з проханням розмістити на території Сирійської Арабської Республіки ядерну зброю. Володимир Путін, який знаходиться в розшуку МКС, військовий злочинець точно не відмовить. Ось у чому вся небезпека. було у жовтні 2022 року, щоб обмежувати Росію у цих можливостях, а також якось мінімізувати загрозу розповсюдження цієї зброї по інших країнах, – зазначив Коваленко.

Щодо розміщення ядерної зброї на території Білорусі, то експерт сумнівається, що Росії вдасться це зробити в 2023 році. Потрібен час для будівництва відповідної інфраструктури. Навіть якщо є стара інфраструктура ще з часів СРСР, то у Білорусі вона не в кращому стані. Тому, швидше за все, доведеться будувати все з нуля.

Білорусам відводиться роль статистів у цій ганебній грі російського диктатора

Білорусам про це ніхто не розповість, але після розміщення ядерних боєприпасів Білорусь стане законною метою для того, щоб на неї були націлені всі необхідні засоби для запобігання ядерній загрозі. Про це в ефірі "Еспресо" розповів директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

"Ніхто білоруським військовим не дасть ядерну кнопку. Їх використовують у темну, розміщуючи ці боєприпаси на їх території і наражають велику небезпеку на все білоруське суспільство. При розміщенні таких боєприпасів Білорусь є законною метою для того, щоб на неї були націлені всі необхідні дієві засоби щодо запобігання зокрема, ядерній загрозі для європейських країн", — розповів Валерій Рябих.

Він підкреслив, Путін навіть не приховує, що управління ядерною зброєю на території Білорусі буде під повним контролем і управлінням російських військових.

Читайте також на порталі "Коментарі" – навіщо Путіну ядерну зброю у Білорусі – як має відреагувати Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини