Головна Новини Світ Росія Білорусь стягує війська до кордону з Україною: МЗС зробило заяву та попередило сусідів
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь стягує війська до кордону з Україною: МЗС зробило заяву та попередило сусідів

МЗС закликало посадових осіб Республіки Білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви

25 серпня 2024, 22:35
Поділіться публікацією:

 Згідно з даними українських розвідувальних органів, збройні сили Республіки Білорусь, під прикриттям навчань, зосереджують великий контингент особового складу, зокрема підрозділи Сил спеціальних операцій, а також озброєння та військову техніку, включаючи танки, артилерію, РСЗВ, засоби ППО та інженерну техніку, в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Зафіксована також присутність найманців колишньої ПВК "Вагнер". Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

 Білорусь стягує війська до кордону з Україною: МЗС зробило заяву та попередило сусідів

Наступ з Білорусі (фото з відкритих джерел)

"Проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкта атомної енергетики, Чорнобильської АЕС, створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом", – зазначено в повідомленні відомства.

МЗС закликало посадовців Республіки Білорусь уникати фатальних помилок під тиском Москви, а збройні сили Білорусі – припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.

"Наголошуємо, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу.

Застерігаємо, що у разі порушення державного кордону України з боку Білорусі, наша держава вживе всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону. При цьому всі скупчення військ, військові об’єкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть законними цілями для Збройних Сил України", – йдеться у заяві МЗС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко раптово забув про дружбу з ПутінимУ той час, як у Москві очікувано проігнорували День незалежності України, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив цинічно привітати українців із їхнім святом. Він адресував слова привітання українському народу та побажав "мирного неба". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини