Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко раптово забув про дружбу з Путіним: диктатор звернувся до українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко раптово забув про дружбу з Путіним: диктатор звернувся до українців

Диктатор дав пораду українцям про "мову світу"

24 серпня 2024, 11:57 comments10680
Поділіться публікацією:

У той час, як у Москві очікувано проігнорували День незалежності України, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив цинічно привітати українців із їхнім святом. Він адресував слова привітання українському народу та побажав "мирного неба". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться на офіційному сайті президента Білорусії.

Лукашенко раптово забув про дружбу з Путіним: диктатор звернувся до українців

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Олександр Лукашенко, який 2022 року дав згоду на те, щоб російські окупанти з території Білорусі наступали на Київ, 2024 року побажав українцям "мирного неба, благополуччя та громадянської солідарності".

"Нас об'єднують не лише спільна доля та споріднені зв'язки, а й прагнення дружити та ладити із сусідами", — йдеться у привітанні білоруського диктатора.

Також самопроголошений президент Білорусі порадив українцям "розмовляти мовою світу для майбутнього всіх слов'янських держав, бо альтернативи цьому немає".

Читайте також на порталі "Коментарі" — на приклад Путіна: з ким Лукашенко вирішив посилювати співпрацю.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Білорусь відправляє своїх ракетників та артилеристів до Росії для "відпрацювання питань бойового застосування". Про це повідомляє Міноборони Білорусі у Telegram.

Раніше "Коментарі" писали – у Білорусі вирішили доповнити Кримінальний кодекс статтею, яка передбачає відповідальність за насильство, погрози, образи у бік екс-президента країни. Текст запропонованих змін з’явився на білоруському Національному правовому інтернет-порталі 12 серпня. Про це йдеться у відповідному проекті Закону України "Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини