Головна Новини Світ Росія Білоруський комік продав посвідку на проживання в РФ за рекордну суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруський комік продав посвідку на проживання в РФ за рекордну суму

Ідрак Мірзалізаде продав анульований дозвіл на проживання в Росії за 16 тисяч доларів

21 січня 2022, 10:17
Поділіться публікацією:

20 січня білоруський комік Ідрак Мірзалізаде виступав на Балі. Під час концерту він оголосив про продаж анульованої посвідки на проживання в Росії. За паперовий документ коміку один з гостей запропонував п'ять монет Ethereum. Таким чином ціна анульованого документа за поточним курсом криптовалют становить 16 тисяч доларів. Про це пише Медуза.

Білоруський комік продав посвідку на проживання в РФ за рекордну суму

Комік продав дозвіл на проживання в РФ, фото з відкритих джерел

Відомо, що Ідраку Мірзалізаде був виданий дозвіл на проживання на території Російської Федерації. В серпні 2021 року коміка було заарештовано на 10 діб. Білорус у шоу "Розгони" розповів жарт про те, що людям із зовнішністю, яка відрізняється від європейської, важко орендувати квартиру. В цьому російські правоохоронці побачили ознаки "збудження ненависті та ворожнечі стосовно осіб російської національності".

Незважаючи на вибачення Мірзалізаде за його жарт, Міністерство внутрішніх справ Росії повідомило, що його перебування в РФ довічно небажане, тому дозвіл на проживання для білоруса анулювали.

Повідомляється, що комік хотів продати посвідку у вигляді невзаємозамінного токена (NFT), потім продав паперову версію глядачу, який назвався Майстром та заплатив п'ять криптомонет. На NFT-аукціоні комік встановив ціну в 10 монет Ethereum. Торги NFT-аукціону не завершені й триватимуть до 18 червня 2022 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", Білорусь вислала консула Польщі. Дипломатична ситуація між Польщею та Білоруссю загострилася. За словами речника відомства Лукаша Ясіни, наразі польські дипломати вживають заходів для того, щоб прояснити ситуацію та з'ясувати усі обставини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини