Головна Новини Світ Росія Більшість лідерів країн відкинуло запрошення Росії, де Путін оголосить про новий світовий порядок
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість лідерів країн відкинуло запрошення Росії, де Путін оголосить про новий світовий порядок

Лідери африканських країн ігнорують запрошення Володимира Путіна на саміт до РФ, де російський диктатор має виступити з промовою про багатополярний світ.

26 липня 2023, 14:37 comments1645
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість африканських лідерів, які були запрошенні на саміт Росія-Африка вирішили не їхати до Володимира Путіна, замість цього вони відправлять нижчі рівні делегацій у Санкт-Петербург. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Moscow Times.

Більшість лідерів країн відкинуло запрошення Росії, де Путін оголосить про новий світовий порядок

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У Санкт-Петербурзі має відбутись дводенний саміт за участю представників Африки та Росії. Очікується, що на ньому президент Росії виступить з промовою про "новий світовий порядок", який за версією Володимира Путіна буде заснований на "багатополярності та рівності" між усіма націями.

Однак більшість лідерів Африки вирішили проігнорувати саміт у Росії. 38 з 55 країн континенту не відправили своїх головних керівників до Санкт-Петербурга. Таким чином, на саміті візьме участь 17 африканських лідерів, 10 прем'єр-міністрів і ще близько половини направить делегації нижчого рівня до Росії.

Представник МЗС РФ Олег Озеров прокоментував ситуацію з бойкотом більшості африканських керівників.

"Ми не будемо підіймати галас", — заявив Олег Озеров та додав, що африканські лідери могли мати заздалегідь заплановані заходи.

Очікується, що Володимир Путін зустрінеться з усіма лідерами, які приїдуть до Росії, зокрема це стосується президентів Уганди, Еритреї, Конго, Малі, Мозамбіку, Бурунді, Буркіна-Фасо, Єгипту, ПАР, ЦАР та інших.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль звинуватив США у спробі зірвати зустріч Путіна з лідерами Африки.

Також "Коментарі" писали про речника Кремля Дмитрія Пєскова, який повідомив, чи готова Росія повернутись до зернової угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини