Головна Новини Світ Росія Біля Москви будується потужна біолабораторія (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля Москви будується потужна біолабораторія (ФОТО)

Місце розташування нового комплексу, Сергіїв Посад-6 - під час Холодної війни було великим дослідницьким центром біологічної зброї.

сьогодні, 18:15
Поділіться публікацією:

 Супутникові знімки, отримані MAXAR і Planet Labs, виявили активну розбудову лабораторного комплексу під Москвою в Сергієвому Посаді-6, відомого ще з часів Холодної війни як центр досліджень у галузі біологічної зброї. За даними The Washington Post, тут було зафіксовано зведення нових будівель загальною площею понад 250 000 квадратних футів, деякі з них мають характерні ознаки лабораторій для роботи з небезпечними патогенами.

Біля Москви будується потужна біолабораторія (ФОТО)

РФ будує біолабораторію(фото з відкритих джерел)

Будівельні роботи почалися приблизно у травні 2022 року, незабаром після початку російського вторгнення в Україну, в розпал кампанії з дезінформації Кремля, спрямованої на звинувачення США у нібито допомозі Києву в розробці біологічної зброї. Нові споруди оснащені установками для очищення повітря, спеціальною підземною інфраструктурою та підвищеними заходами безпеки, включно з контрольно-пропускними пунктами та обмеженим доступом до периметра.

Однак, як зазначають представники розвідки, з одних лише супутникових знімків складно точно визначити, чи вестимуться в цих лабораторіях дослідження виключно для захисту або й з наступальною метою. Біологічний об’єкт для вивчення смертельних вірусів для розроблення вакцин може виглядати подібно до комплексу для створення біозброї.

З історичної перспективи, Сергієв Посад-6 — це один із об’єктів, куди Росія не дозволяла міжнародний доступ. Деякі радянські вчені, які емігрували, повідомляли, що в 1980-х роках у СРСР активно працювали над штамами чуми, стійкими до антибіотиків, і, можливо, сьогодні в комплексі зберігаються генетично модифіковані патогени.

Біля Москви будується потужна біолабораторія (ФОТО) - фото 2
Біля Москви будується потужна біолабораторія (ФОТО) - фото 3
Біля Москви будується потужна біолабораторія (ФОТО) - фото 4

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Росії збиток на трильйони. Директор департаменту моніторингу, аналізу та стратегічного розвитку охорони здоров'я МОЗ РФ Іван Дєєв звинуватив росіян з ожирінням у збитках для економіки на майже вісім трильйонів рублів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини