Головна Новини Світ Росія Блокада Калінінграда: РФ знову погрожує Литві та ЄС "жорсткими заходами" найближчими днями
commentss НОВИНИ Всі новини

Блокада Калінінграда: РФ знову погрожує Литві та ЄС "жорсткими заходами" найближчими днями

У Росії продовжують відкрито погрожувати Литві та Європейському Союзу

8 липня 2022, 21:24
Поділіться публікацією:

росія знову відкрито починає погрожувати Литві та ЄС через транспортну блокаду Калінінграда. У МЗС росії повідомили, що країна закінчила підготовку "жорстких заходів" у відповідь та готова їх застосувати. У Кремлі вимагають, щоб Литва найближчим часом зняла транспортну блокаду до російського регіону. Таку заяву озвучила речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Блокада Калінінграда: РФ знову погрожує Литві та ЄС "жорсткими заходами" найближчими днями

Блокада Калінінграда (фото з відкритих джерел)

Захарова заявила, що рішення проблеми з траспортною блокадою Калінінграда надто затягнулося. Тому рф готова застосувати "жорсткі заходи".

"Рішення проблеми занадто затягнулося. Чекати до нескінченності ми не будемо. Ще раз попереджаємо, що, якщо найближчими днями ситуація не стабілізується, то Росія застосує щодо Литви і Євросоюзу жорсткі заходи, підготовка яких вже завершена", — сказала Захарова.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що заспокоювати Калінінград вирушив секретар радбезу рф ПатрушевОпісля накладеного Литвою ембарго на транзитні перевезення  російських товарів, на які введені санкції ЄС, в Калінінград приїхав представник радбезу РФ Микола Патрушев. Російський посадовець 21 червня планує в місті робочу нараду, де обговорюватимуться питання, що мають відношення до  національної безпеки в цьому північно-західному регіоні рф. Про це інформують російські медіа.  Представники російських пропагандистських видань  стверджують, що відрядження  Миколи Патрушева в Калінінград "планове" та не  має відношення до ембарго. Ще в цьому робочому зібранні  разом з посадовцем російського радбезу братимуть участь представник очільника  Росії  в Північно-Західному федеральному окрузі Олександр Гуцан, регіональні керівники та представники кількох російських міністерств.  

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини