Головна Новини Світ Росія Болгарія звинувачує дипломата з РФ у зборі інформації про військових США в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Болгарія звинувачує дипломата з РФ у зборі інформації про військових США в країні

Росія залишає за собою право на прийняття заходів у відповідь у зв'язку з висилкою дипломата з Болгарії

18 грудня 2020, 16:48
Поділіться публікацією:

Правоохоронні органи Болгарії звинувачують в шпигунстві працівника російського дипломатичного відомства. Як повідомляє влада країни, посадова особа посольства РФ підшукувати інформацію про чисельність і розташування військових частин США на території Болгарії. Це була інформація, яка представляла державну та службову таємницю.

Болгарія звинувачує дипломата з РФ у зборі інформації про військових США в країні

Працівник дипломатичного відомства Росії оголошений персоною нон грата, територію іноземної держави він повинен покинути протягом 3 діб.

Своєю чергою, російська влада вважає заяву Болгарії абсурдною, а висилку дипломата необґрунтованою і залишає за собою право на дії у відповідь.

Раніше "Коментарі" писали про те, що президент України Володимир Зеленський дав новим послам пів року на те, щоб вони показали результати в економічному напрямку (інакше вони можуть втратити свої посади), а також назвав головний зовнішньополітичний пріоритет (встановлення миру і відновлення територіальної цілісності України). Що в цьому напрямку могли б реально зробити наші дипломати? Чому цього не зроблено досі? Наскільки актуальні такі настанови від Зеленського? "Коментарі" дізналися відповіді в експертів.

Крім того, порталу стало відомо про те, що Китай заявив у четвер, 9 грудня, що скасує безвізовий в'їзд для власників дипломатичних паспортів США, які відвідують Гонконг і Макао, після того, як Сполучені Штати ввели фінансові санкції та заборону на поїздки для десятка китайських чиновників. Пекін також введе санкції у відповідь проти деяких членів Конгресу, співробітників неурядових організацій та їх сімей за "мерзенна поведінка в Гонконзі", заявила на прес-конференції прес-секретар Міністерства закордонних справ Хуа Чунін. Китай закликає Сполучені Штати не йти далі цим шляхом, додав Хуа. Вона відмовилася назвати імена тих, хто потрапив під санкції, або сказати, коли вони набрали чинності.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини