Головна Новини Світ Росія Бойкот Олімпійських ігор: чому Росія вважає цей крок "безглуздим"
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойкот Олімпійських ігор: чому Росія вважає цей крок "безглуздим"

Російські спортсмени візьмуть участь у Зимових Олімпійських іграх в Пекіні

9 грудня 2021, 18:28
Поділіться публікацією:

Голова Олімпійського комітету Росії заявив у четвер, 9 грудня, що країна не підтримує дипломатичний бойкот Зимових Олімпійських ігор у Пекіні 2022 року деяких західних країн і вважає цей крок безглуздим. Про це повідомляє Reuters.

Бойкот Олімпійських ігор: чому Росія вважає цей крок "безглуздим"

Логотипи Олімпійських і Паралімпійських ігор у Пекіні 2022 року - Reuters

Сполучені Штати, Канада, Австралія та Великобританія оголосили, що не відправлятимуть державних чиновників на Ігри в лютому через порушення прав людини в Китаї. Китай заявив, що цим країнам доведеться заплатити ціну за сво дії. 

"Зі спортивної точки зору ці заходи абсолютно безглузді. Ці заходи мають виключно політичний характер... Ми дуже сподіваємося, що вони не кинуть тінь на Ігри", — сказав журналістам президент Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков.

Президент Росії Володимир Путін збирається відвідати Олімпійські ігри в Пекіні 4-20 лютого за запрошенням від Китаю.

"Наш голова держави буде присутній, і це буде додатковим мотивуючим фактором для всіх членів збірної Олімпійського комітету Росії", — сказав Поздняков.

Російським спортсменам заборонено брати участь у великих міжнародних змаганнях під їхнім прапором і під їхнім гімном у рамках допінгових санкцій, які закінчуються в грудні 2022 року.

У Пекіні росіяни змагатимуться як представники Олімпійського комітету Росії під абревіатурою "РПЦ".

Як повідомляли раніше "Коментарі", Австралія, Великобританія та Сполучені Штати заплатять ціну за свої "помилкові дії" після того, як вирішили не відправляти урядові делегації на лютневу Зимову Олімпіаду в Пекіні. Таку заяву зробило у четвер, 9 грудня, МЗС Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини