Головна Новини Світ Росія Британська розвідка дізналася, як Путін готується до подальшого затягування війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка дізналася, як Путін готується до подальшого затягування війни

Британська розвідка фіксує, що Росія підвищує податки для продовження війни

17 червня 2024, 09:05 comments1457
Поділіться публікацією:

Кремль підвищує податки, щоб фінансувати свої потреби, які, зокрема, пов'язані з війною проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в огляді Міністерства оборони Британії.

Британська розвідка дізналася, як Путін готується до подальшого затягування війни

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

В оборонному відомстві Британії зазначають, що збільшення податкового навантаження на бізнес майже напевно обмежить майбутні інвестиції та зростання невійськових секторів.

У РФ очікують, що податкові зміни забезпечать додаткові надходження до бюджету близько 29 мільярдів доларів у 2025 році.

Для цього ставка податку на прибуток підприємств зросте з 20% до 25%, а через нову шкалу вища ставка податку на прибуток зросте з 15% до 22%.

"Додаткові надходження, отримані передусім завдяки підвищенню податку на прибуток підприємств, майже напевно будуть використані для фінансування державних витрат, які зростають", — йдеться в огляді.

За прогнозом, який наводить британська розвідка, державні витрати у 2024 році зростуть приблизно на 15% порівняно з 2023 роком, але швидше за все зростатимуть і надалі.

Британські розвідники вказують, що зростання витрат майже напевно продовжиться у 2025 році, оскільки витрати на оборону, ймовірно, зростуть разом із соціальними та інфраструктурними витратами.

Втім, зазначає Міноборони Британії, інвестиції в невійськові сектори, швидше за все, перебувають у стані стагнації, а військові сектори також із високою ймовірністю монополізують значну частину наявних трудових ресурсів.

"Додаткові витрати для бізнесу майже напевно обмежать подальші приватні інвестиції у невоєнні сектори", – резюмує розвідка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США розповіли, навіщо насправді Путін проявляє інтерес до переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини