Головна Новини Світ Росія Бункери Путіна. Де ховається російський диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Бункери Путіна. Де ховається російський диктатор

Президент Російської Федерації Володимир Путін як і будь-який авторитарний лідер має мережу з кількох бункерів, де переховується від пандемії та можливих ракетних, ядерних ударів чи протестів

23 листопада 2022, 12:15 comments1836
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін переховується в бункерах, знімає звідти відео та підписує укази, особливо це було помітно на початку повномасштабного вторгнення. Але, де знаходяться бункери російського диктатора? Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на NV, які проаналізували дані розвідок та журналістських розслідувань.

Бункери Путіна. Де ховається російський диктатор

Путін переховується в бункерах від війни та коронавірусу. Фото: з відкритих джерел

Деякі бункери Путіна відомі роками, інформація про інші досить нова. За даними спецслужб і журналістів-розслідувачів, два притулки, в яких може перебувати російський президент, знаходяться в російській столиці, один з них знаходиться в Підмосков'ї. Крім того, Путін може ховатися в бункерах на Чорному морі, в Уральських горах і на Алтаї.

За даними NV один з найстаріших бункерів розміщений в столиці Росії. Американська розвідка повідомляє, що бункер побудували під Кремлем у 1950-х роках, після випробувань атомної зброї. Ймовірно це одне з найбільш укріплених підземельних укриттів в РФ.

Другий бункер також знаходиться в Москві. Американська розвідка вважає, що бункер знаходиться поблизу Московського державного університету імені Михайла Ломоносова. Це укриття здатне вмістити до 10 тис. осіб, а їжі та енергії вистачить на кілька місяців. За звітами США обидва бункери в Москві сполучені таємною підземною залізницею.

Третім сховищем для Путіна є бункер у резиденції Ново-Огарьово. Саме тут президент Росії перебував під час пандемії коронавірусу та записував більшість відео та проводив особисті зустрічі за період з 2020 по 2022 рік. Про існування сховища в Ново-Огарьово, Московської області повідомляють російські опозиціонери.

У 2021 році фонд Навального розповів, що Путін має 16-рівневе підземне сховище з мережею тунелів на кавказькому узбережжі Чорного моря, поблизу міста Геленджик. У цьому місті розміщено палац Путіна під яким власне і розташований підземний комплекс.

П’ятий бункер почали будувати за часів Брєжнева, а завершили у 2002 році, коли при владі в Росії вже перебував Путін. Сховище знаїходиться під Уральськими горами в районі гори Ямантау.

Останній відомий бункер, які знайшли журналісти NV це ймовірно найсучасніша споруда, де може переховуватись російська еліта. Бункер знаходиться в горах Алтаю на кордоні з Монголією, Китаєм та Казахстаном. Ймовірно Путін сам керував процесом будівництва сховища.

Варто зазначити, що бункери президент Росії може використовувати від ракетних та ядерних атак, але це тимчасове місце перебування, в іншому випадку, Путіну доведеться тікати в дружні до нього країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв чи може Володимир Путін визнати свої помилки, і що слід очікувати для президента Росії, якщо таке відбудеться.

Також "Коментарі" писали про те, чого боїться президент Російської Федерації Володимир Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини