Головна Новини Світ Росія Це дезінформація: в МЗС Росії прокоментували заяви про ймовірний наступ на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Це дезінформація: в МЗС Росії прокоментували заяви про ймовірний наступ на Україну

В Росії заявляють, що проти країни ведуть інформаційну війну

12 лютого 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

На сайті Міністерства закордонних справ Росії опублікували повідомлення у відповідь на заяви західних країн про можливий наступ на Україну. Там називають статті в іноземних ЗМІ про можливу ескалацію конфлікту між країнами "прикладами масштабної дезінформаційної кампанії західних ЗМІ, які розкручують тезу про нібито підготовку до вторгнення Росії в Україну". Про це пише УНІАН.

Це дезінформація: в МЗС Росії прокоментували заяви про ймовірний наступ на Україну

Фото ілюстративне / Pixabay

В повідомленні вказано, що іноземні засоби масової інформації проводять "скоординовану інформаційну атаку, що націлена на підрив та дискредитацію справедливих вимог Росії щодо забезпечення гарантій безпеки, а також виправдання західних геополітичних устремлінь та військового освоєння території України".

А вся інформація про стягування військ Росії до кордонів з Україною та підготовку до ймовірної війни, на думку російських чиновників, то відверта дезінформація. В заяві МЗС РФ говориться про масштабну інформаційну війну в світі з метою переконання громадськості в агресивних намірах Москви.

"При цьому ігнорувалися докладні та аргументовані роз'яснення російських офіційних осіб, зокрема багаторазові запевнення у прихильності Росії до мирного дипломатичного врегулювання кризи в Україні на основі мінського "Комплексу заходів", посилання на національне суверенне право держав здійснювати передислокацію збройних сил на своїй території, а також заяви про оборонному характері військових навчань, що проводяться разом із збройними силами Білорусії", — йдеться в тексті.

Також дипломати наголошують, що світ так і не взяв до уваги занепокоєння Москви щодо просування військової інфраструктури НАТО до кордонів Росії, озброєння України військовою технікою із-за кордону та проведення "масштабних та небезпечних військових навчань".

Як повідомляв портал "Коментарі", опитування показало, що думають іноземці про міжнародну політику Росії. У світі негативно сприймають політику Росії. Дестабілізаційною її назвали 46% опитаних з 44 країн світу, такою, що навпаки сприяє стабілізації — 29%. Про це відомо з результатів міжнародного опитування, яке провела асоціація Gallup в 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини