Головна Новини Світ Росія Через події в Курській області Росія пригрозила журналістам усіх країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Через події в Курській області Росія пригрозила журналістам усіх країн

Росія погрожує журналістам, які перетнули кордон та знімають матеріали у Курській області.

21 серпня 2024, 10:27 comments1071
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія буде відстежувати та перевіряти журналістів, які здійснюють репортажі з Курської області. За її словами, це пов’язано з незаконним проникнення представників медіа через кордон на територію Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Через події в Курській області Росія пригрозила журналістам усіх країн

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Марія Захарова в ефірі пропагандистського радіо Sputnik пригрозила журналістам, які перетнули російсько-український кордон та ведуть свою діяльність з підконтрольних Україні територій Курщини. 

"І з кожним журналістом, чи так званим журналістом, чи тими, хто працює під прикриттям західних журналістів… Кожен цей випадок буде, безумовно, на контролі, проводитиметься по ньому перевірка, він відстежуватиметься, це стосуватиметься журналістів усіх країн", — сказала Захарова.

Кілька днів до цього, депутат Держдуми РФ Олексій Чепа заявив, що іноземні журналісти мають бути притягнуті до відповідальності за порушення російського законодавства через перетин кордону Росії та захід на територію Курської області.

Як повідомляв портал "Коментарі", ФСБ РФ відкрила кримінальне провадження проти журналістів італійського телеканалу RAI, які відвідали Курську область та показали репортаж з діяльністю українських сил. Згідно з російського законодавства, журналістам загрожує до 5 років за незаконний перетин кордону РФ. Крім італійських журналістів, росіяни заявили, що проводять перевірку і британських, які могли перебувати у Курській області.

Також "Коментарі" писали, що американський журналіст Джейсон Джей Смарт, який відвідав Курську область, розповів про ставлення місцевих жителів до Путіна. Крім того, він помітив неймовірні речі, коли росіяни говорять українською в Курській області, а українські військові спілкуються російською.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини