Головна Новини Світ Росія Чергова брехня Путіна: що спростовує російський військовий
commentss НОВИНИ Всі новини

Чергова брехня Путіна: що спростовує російський військовий

Володимир Путін, виступаючи на «Прямій лінії» 14 грудня, збрехав про неврегульований статус приватних військових компаній.

17 грудня 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

Військовий з РФ, що представляє, як інструктор, штурмовий  підрозділ "Шторм-Z" , зробив натяк, що  господар Кремля  Володимир Путін, виступаючи на  "Прямій  лінії" 14 грудня, вчергове відбрехавсь  про неврегульований статус приватних військових компаній (ПВК), говорячи про суттєвий адміністративний  контроль держави над ПВК та  всіма нерегулярними формуваннями.

Чергова брехня  Путіна: що спростовує російський військовий

Володимир Путін збрехав про неврегульований статус приватних військових компаній у РФ (фото з відкритих джерел

Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Тут, підготувавши звіт, зазначають, що військовий інструктор  посилається на заяву  російського диктатора  маючи на увазі, що РФ не може враховувати елементи незаконних ПВК, що беруть участь у війні Україні,  адже їх учасники  підписали контракти  саме з керівниками цих приватних  структур.

 Цей момент додає складнощів  в можливостях  РФ надавати  їм статус ветеранів та  встановлені пільги.

Росіянин згадав, що  весною цього року  Держдума Росії вже  затвердила закон, що дозволяє державній владі визнати ветеранами всіх,  хто воював  в Україні.   І саме тут  держава є відповідальною щодо  надання статусу ветерана  кожному учаснику  бойових дій — навіть  в тому випадку, коли  ПВК технічно є незаконними.

"Заява інструктора також була, ймовірно, відповіддю на заключне зауваження Путіна про те, що Росії, ймовірно, доведеться скоригувати законодавство, щоб врахувати персонал ПВК. Інструктор зазначив, що хоча приватні військові компанії, добровольчі формування та інші нерегулярні сили можуть виглядати як "ціла розсип якихось туманних і незрозумілих структур", Міноборони РФ та інші російські установи враховують ці війська, коли вони підписують контракти або заповнюють певні анкети перед тим, як потрапити до нерегулярних підрозділів", — стверджують представники ISW.

 Російський найманець піддає сумніву  вислів Путіна, що основна частина найманців  ПВК  мають  за  те, що служать,  грошові винагороди, і додає, що  представники державних  структур встановили розмір  грошових  виплат для нерегулярних формувань. Як стверджує інструктор, головною  проблемою є те, що кремлівський режим  не  вимагає  у  чиновників  Міноборони  забезпечення того, щоб  іррегулярні  сили отримували  обіцяні  виплати. Також  представники російської системи  призову на військову службу намагаються обліковувати російську  регулярну армію без іррегулярних сил.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін припустив припинення існування Росії.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини