Головна Новини Світ Росія Чи є ймовірність протестів у РФ: який план у Путіна після перемоги на виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є ймовірність протестів у РФ: який план у Путіна після перемоги на виборах

Внутрішні протести в Росії малоймовірні, адже там немає політичної опозиції, альтернативних проектів тих чи інших олігархів

21 листопада 2023, 12:15
Поділіться публікацією:

Кремль боїться протестів дружин мобілізованих, які можуть спалахнути перед президентськими виборами в РФ, наміченими на березень-2024. Про це пишуть російські медіа. А секретар РНБО України Олексій Данілов попереджає, що чергові вибори Путіна остаточно зацементують авторитарний режим у Росії, що дозволить Кремлю розгорнути на повну потужність свій військовий потенціал, включаючи посилення мобілізації. Які є варіанти розвитку подій у світлі майбутніх "виборів" в РФ? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Чи є ймовірність протестів у РФ: який план у Путіна після перемоги на виборах

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У РФ відбудуться чергові "вибори Путіна"

Політтехнолог, офіцер ЗСУ Віктор Таран наголошує, що виборів у Росії немає вже давно. І точно не буде у березні наступного року.

Вибори, пояснює він, передбачають демократію, свободу слова тощо. Досить великий перелік, згідно з міжнародними стандартами ОБСЄ. І нічого подібного в РФ немає вже десятки років.

"Тож там пройдуть, справді, просто чергові "вибори Путіна". І намалюють такий відсоток, який на даний момент буде зручним для Кремля, – упевнений Віктор Таран. – І не приберуть Путіна, тому що альтернативи йому у нинішній Росії дійсно – немає".

Жодних внутрішніх протестів у Росії очікувати не варто, вважає експерт. Адже там просто немає політичної опозиції, альтернативних проектів тих чи інших олігархів.

"Бунти дружин мобілізованих – це якась маячня. Ну, що таке для 140-мільйонної Росії ті втрати, які в неї зараз є (понад 300 тисяч загиблих, за даними нашого Генштабу), і той мізерний відсоток мобілізованих, який є зараз? Більше того – чимало росіянок самі підштовхують чоловіків підписувати контракт. Адже це можливість заробити", – зазначає Віктор Таран.

Немає сумнівів, продовжує він, що Путіна переоберуть. А потім можуть бути різні сценарії.

"При цьому цифра російських військових, які перебувають на території України, коливається від 400 до 450 тисяч. І практично не змінюється. Як чітко показує наше ГУР, прихована мобілізація в РФ йде постійно. І, схоже, Кремль не бачить сенсу запускати процес офіційно (як восени 2022-го) із негативними для себе наслідками. Війна триватиме. Це марафон. І нам (і українській економіці, і суспільству) потрібно бути готовими до цих викликів, посилення мобілізації в Україні", – констатує експерт.

Розрахунок Путіна – що на виборах у США у листопаді 2024 року до Білого дому повернеться Трамп

Колишній працівник СБУ (у 2004-2015 рр.) та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки, військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак поділився таким коментарем:

"Я згоден із Даніловим, що після виборів Кремль зацементує владу. Якщо, звичайно, не прилетять "чорні лебеді" (обставини, які неможливо передбачити). Поки що плани путінського режиму цілком зрозумілі – і мало що може їм завадити. Путін переобереться на черговий термін, фактично правлячи РФ уже майже чверть століття. Після цього точно буде ще жорсткіше закручування гайок, ще масштабніша, ніж зараз (хоч не обов'язково — відкрита), мобілізація".

Швидше за все, прогнозує експерт, ще більше душитимуть бізнес, щоб давав гроші на війну. Туди ж перенаправлять ще більше бюджетних коштів.

"При цьому ще менше Кремль звертатиме увагу на те, як живуть російські громадяни, що їм подобається/не подобається. Розрахунок Путіна – що на виборах у США у листопаді 2024 року до Білого дому повернеться Трамп. А вже у січні 2025-го після інавгурації він, як уже анонсував, зупинить допомогу Україні. Тим самим надаючи РФ усі можливості для миру на її умовах. Але це – надії Кремля, – зазначає Іван Ступак. – Наше завдання – зробити все, щоб ці надії не справдилися".

Читайте також на порталі "Коментарі" — що не вдалося ЗСУ під час контрнаступу: який сигнал ми отримали від американських еліт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 листопада 2023, 12:21

Юдейський нацизм так сподівався що на Росії буде загальна мобілізація і закрити кордони для чоловіків. Щоб казати: "в них так само" і відвертати від дій власної Хунти увагу. Тепер радіють що після масових протестів дружин вояків в Україні на Росії теж кілька дружин вийшло. Хоч щось скопіювали, а то тільки Ze копіює Путіна численними виступами на конференціях.


Новини