Головна Новини Світ Росія Чи готовий Путін стерпіти приниження, заради збереження влади – що тепер чекає на Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готовий Путін стерпіти приниження, заради збереження влади – що тепер чекає на Пригожина

Усі побачили, що Путін нездатний контролювати ситуацію в країні

26 червня 2023, 09:50
Поділіться публікацією:

Історія з заколотом Пригожина та його "вагнерівців" неспроможна пройти для Росії безслідно, ніби нічого не було. Саме тому те, що відбулося, матиме свої наслідки, як для президента РФ Володимира Путіна, так і для ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина. На що готовий російський диктатор заради утримання влади? Чи справді доля Пригожина тепер у руках Кремля? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи готовий Путін стерпіти приниження, заради збереження влади – що тепер чекає на Пригожина

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Нещодавні події посіяли сумніви серед цивільних росіян та серед військових щодо сенсу подальшого ведення війни

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України (2020-2021 роки), екс-начальник Головного управління розвідки Міноборони (2015-2016 роки) Валерій Кондратюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що весь світ вперше побачив за останні кілька днів, що президент Росії Володимир Путін здатний на будь-яке приниження, щоб зберегти свою владу.

"Путін готовий на будь-яку капітуляцію заради збереження своєї влади...", — заявив Валерій Кондратюк.

На його думку, заколот матиме тривалий вплив на внутрішню російську та міжнародну аудиторію.

Також експерт звернув увагу на важливий момент – Пригожин своїми заявами привселюдно розвінчав усі аргументи російського диктатора щодо необхідності вторгнення в Україну, спростував думку, що широкомасштабна війна є справедливою реакцією на ймовірні загрози РФ з боку України та НАТО.

Події минулих днів – це лише прелюдія подій, яким судилося ще бути

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у Телеграм висловив думку, що жодних гарантій безпеки не надавав Євгену Пригожину самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, той тепер не живець, своєю смертю йому не судилося померти.

Коваленко підкреслив, що за підсумками заколоту зганьбилися і Пригожин, який продемонстрував те, що "він не здатний дотискати", і кремлівський диктатор Володимир Путін.

"Всі побачили, що Путін нездатний контролювати ситуацію в країні. Всі, починаючи від внутрішніх еліт, продовжуючи західними спостерігачами і закінчуючи друзями Росії, які не друзі їй зовсім... По суті, Путін зганьбився на весь світ тим, що він злякався зека, кухаря хот-догів, директора фабрики тролів, офіційну особу незаконної, згідно з російським же законодавством, ПВК. Президент Росії прогнувся під людину, у свій час місце якого було біля параші", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" повідомляло – чому Пригожин опиниться у Білорусі – який шанс випав Лукашенку завдяки переговорам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини