Головна Новини Світ Росія Чи має зобов’язання Монголія арештувати Путіна: пояснення МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має зобов’язання Монголія арештувати Путіна: пояснення МКС

Міжнародний кримінальний суд пояснив, за яких умов Монголія може не арештовувати Путіна.

1 вересня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після повідомлень про візит Путіна в Монголію Україна закликала монгольський уряд виконати свої зобов’язання перед Міжнародним кримінальним судом (МКС) та арештувати російського диктатора. В МКС пояснили, чи обов’язково Монголія повинна арештовувати Путіна.

Чи має зобов’язання Монголія арештувати Путіна: пояснення МКС

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Речник МКС Фаді ель-Абдалла в коментарі BBC розповів, що країни, які підписали угоду про членство в Міжнародному кримінальному суді, зокрема і Монголія, "зобов’язані співпрацювати відповідно до глави IX Римського статуту". 

"У разі відмови від співпраці судді МКС можуть зробити відповідний висновок і повідомити про це Асамблею держав-учасниць. Тоді Асамблея має вжити будь-яких заходів, які вона вважатиме доцільними", — сказав ель-Абдалла, однак не пояснив, які саме заходи можуть бути застосовані. 

Речник МКС зазначив, що за деяких обставин країни можуть не виконувати арешт, попри видачу ордера МКС. За словами Фаді ель-Абдалла це можливо, якщо такі країни змушені "порушити договірні зобов’язання" з іншою державою або якщо це порушить "дипломатичний імунітет особи чи власність третьої держави".

У Кремлі заявили, що мають "чудові стосунки з Монголією". За словами Пєскова, всі питання щодо візиту Путіна "були ретельно підготовлені".

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін 3 вересня здійснить візит до Монголії. Це буде його перше відвідування країни, яка ратифікувала Римський статут. Раніше Путін мав відвідати ПАР, однак замість російського диктатора до африканської країни був відправлений очільник МЗС РФ Сергій Лавров. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву українського генерала щодо ознаки, яка може свідчити про падіння режиму Путіна у Росії.

Також "Коментарі" писали, що колишній президент Монголії закликав арештувати білоруського диктатора Олександра Лукашенка під час його візиту в Улан-Батор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини