Головна Новини Світ Росія Чи можуть РФ і Захід домовитися по Україні. Що сказав Лавров
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть РФ і Захід домовитися по Україні. Що сказав Лавров

Очільник російського МЗС Сергій Лавров заявив, що РФ готова до перемовин щодо війни в Україні, проте країни Заходу не хочуть враховувати її інтереси, передає портал «Коментарі»

14 лютого 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

Росія і надалі готова до вирішення "конфлікту" в Україні політико-дипломатичним шляхом, заявив Сергій Лавров. Проте, за його словами, при цьому повинні бути враховані "реалії на землі".

Чи можуть РФ і Захід домовитися по Україні. Що сказав Лавров

Сергій Лавров

"Ми залишаємося відкритими для політико-дипломатичного врегулювання на основі врахування наших законних інтересів, на основі врахування реалій, які склалися за довгі роки і які зараз призвели до нинішньої ситуації",
— сказав Лавров.

При цьому очільник російського МЗС підкреслив, що країни Заходу не хочуть враховувати ці "реалії" та інтереси Росії. Саме тому, додав він, наразі немає варіантів, щоб домовитися.

Також Лавров додав, що начебто Сполучені Штати та їх союзники не полишають "мрій" щодо нанесення Росії стратегічної поразки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку нардепа Володимира Арєва, Росія насправді не зацікавлена у переговорах стосовно припинення війни в Україні. По-перше, вона не настільки економічно виснажилася, як того хотілося б Україні. По-друге, у диктатора Володимира Путіна є план, як змусити країни Заходу вести переговори по Україні без України. Для цього диктатор хоче під кінець року влаштувати провокація щодо однієї з країн НАТО і змусити залагоджувати питання ціною України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, Україна має визнати "зовсім іншу реальність", щоб мати можливість йти на мирні переговори з Росією. Україна могла з меншими витратами вийти на мирні домовленості у березні, але на вимогу англосаксів відмовилася від досягнутих результатів, додав він.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини