Головна Новини Світ Росія Чи наважиться Росія вдарити по Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи наважиться Росія вдарити по Грузії

Раніше Росія б відреагувала на масові протести в Грузії військовим вторгненням, але зараз такої можливості у неї немає

12 березня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян, коментуючи відео масових протестів у Тбілісі, пригрозила ударом по столиці Грузії в разі “повторення серпня 2008 року”. Раніше Росія б відповіла військовим вторгненням, але зараз такої можливості у неї немає. Боєздатних військ у країни-агресора більше не залишилося. Такою думкою в Телеефірі поділився експерт Georgian Strategic Analysis Center Гела Васадзе, пишуть "Коментарі".

Чи наважиться Росія вдарити по Грузії

Гела Васадзе: Пропагандисти Московії погрожують грузинам військовим вторгненням

“Це дуже показова реакція. І це насправді не про Грузію. А про проміжні підсумки війни РФ проти України. Адже раніше що б сказала та ж Симоньян — вона б сказала: ми направимо в Тбілісі російські танки. А зараз вона каже, що вони “шарахнуть”. Чому? Тому що на кожен хитрий російський танк є “Джавелін”. Тому вони кажуть, що “шарахнуть” — (і) не більше. А війська вони посилати не будуть — нічого вже посилати”, — зазначив Васадзе.

Раніше Васадзе заявив, що законопроєкт про “іноагентів”, який спровокував протести в Тбілісі, — меседж влади Грузії про те, що вони можуть робити все що хочуть. Цим законопроєктом грузинська влада розбудила лихо, вважає він.

“Що таке цей закон? Такий самий було введено в Росії. Якщо людині присвоюється статус “іноагента”, це означає, що вона співпрацює або з посольствами країн Європейського Союзу, або з Посольством США. Але для Грузії це в жодному разі не ганьба. Для Грузії це навпаки дуже почесно. Але тут суть в іншому. Цей закон — це конкретний меседж суспільству, нашим партнерам, що ми можемо робити все що хочемо. Ось ми можемо ухвалювати такі самі закони, як у Росії. Ми можемо не звертати на вас уваги”, — прокоментував Васадзе.

Він нагадав, що до ухвалення закону було зроблено заяву Посольства США в Грузії, яке назвало цей день “чорним днем грузинської демократії”.

"Коментарі" також писали про те, що провладні сили в Грузії погодилися відкликати скандальний законопроєкт про "іноагенти", що викликав масштабні протести в країні. Однак опозиціонери заявили, що не вірять владі, яка прокладає проросійський курс, а тому продовжать протести.

Як повідомляв портал "Коментарі", Симоньян погрожує Грузії бомбардуванням Тбілісі: ніхто цяцькатися не буде.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яка справжня причина заворушень у Грузії – чому країна обрала шлях загравання з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини