Головна Новини Світ Росія Чи наважився Путін на нову мобілізацію: відповідь розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи наважився Путін на нову мобілізацію: відповідь розвідки

У рамках підготовки до цього режим Путіна ухвалив низку важливих законів, щоб уникнути мобілізації було неможливо

14 серпня 2023, 16:25
Поділіться публікацією:

Кремль планує відновити боєздатність та наступальний потенціал своїх військ, що без додаткової хвилі мобілізації неможливо. Отже, Міноборони РФ декларує намір створити цілу низку нових військових формувань: десантних полків, дивізій, механізованих бригад. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю сайту "Обозреватель" заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Чи наважився Путін на нову мобілізацію: відповідь розвідки

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Представник української розвідки пояснив, є всі дані про те, що влада РФ хоче здійснити нову хвилю мобілізації.

Розмірковуючи про те, скільки громадян Росії путінський режим має намір ще кинути в топку війни, Скібіцький зазначив, що йдеться про кілька сотень тисяч людей.

У ГУР наголошують, що Росія хоче не лише утримати захоплені території, а й продовжувати тиск на Україну. Москві мало просто мобілізувати людей, потрібно їх навчити і підготувати перед відправкою на фронт, а на все це потрібен час.

Вадим Скібіцький зазначив, що масова мобілізація – непопулярне рішення для путінського режиму, але іншого виходу немає. У Кремлі "вже давно до цього готуються".

"Держава-агресор вже прийняла низку законів та нормативних актів, які посилюють покарання за неявку у військкомат і ухилення від мобілізації. Також на Росії збільшили призовний вік, а саму повістку на війну тепер надсилають в електронному форматі", — зазначив представник розвідки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Кремль поспіхом запускає прискорену мобілізацію – чи це може вдарити по владі. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини