Головна Новини Світ Росія Чи обмежать Росію в праві вето, як члена Ради безпеки ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи обмежать Росію в праві вето, як члена Ради безпеки ООН

РФ має бути обмежена в праві вето, як член Ради безпеки ООН

14 січня 2022, 09:22
Поділіться публікацією:

Стало відомо над якими питаннями працюватиме Організація Об'єднаних Націй у 2022 році. Серед головних викликів — недопущення військового конфлікту між Росією та Україною. Про це пише Голос Америки.

Чи обмежать Росію в праві вето, як члена Ради безпеки ООН

У Раді безпеки в лютому головуватиме Росія, фото з відкритих джерел

В лютому будуть проходити дебати Генеральної асамблеї на тему ситуації на тимчасово окупованих територіях сходу України. За словами постійного представника України при ООН Сергія Кислиці, через місяць в Раді безпеки саме головуватиме Росія, тож ситуація фантасмагорична. 

Цьогоріч в ООН Генеральний Секретар доповідатиме про ситуацію з порушенням прав людини у Криму та Севастополі. В документах зафіксовані всі наявні порушення, тож їх можна використовувати в міжнародних судових процесах, говорить Сергій Кислиця.

За його словами, ці доповіді можуть вплинути на проекти документів резолюції. Крім того, Кислиця наголосив, що найближчим часом питання миру в Європі можуть почати розглядати в Раді безпеки. Якщо ж Росія розпочне агресивні військові дії стосовно України, то РФ можуть обмежити в праві вето на рішення Радбезу.

За словами Кислиці в такому разі зацікавлена сторона-агресор не повинна мати право вето й її голос не може враховуватися, якщо вона розпочне воєнну інтервенцію. 

Гелен Кларк, що очолювала Програму розвитку ООН, вважає, що питання вето Росії на рішення Радбезу треба вирішити. Якщо Радбез  підтримає пропозицію Франції про голосування за обмеження права вето Росії, якщо є докази зловживань. На її думку, Радбез має змінити формат роботи й можливо переглянути список країн, що є постійними членами.

Кларк вважає, що Генеральному Секретарю Антоніу Гутеррешу слід зайняти активнішу позицію в вирішенні питання миру в Європі й за необхідності ініціювати засідання Ради Безпеки. 

Як повідомляв портал "Коментарі", у Кремлі не відкидають ймовірності передислокації військ у країни Південної Америки та Мексиканської затоки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини