Головна Новини Світ Росія Російські війська можуть розмістити в інших країнах: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські війська можуть розмістити в інших країнах: що відомо

У Кремлі не відкидають ймовірності передислокації військ у країни Південної Америки та Мексиканської затоки

13 січня 2022, 19:08
Поділіться публікацією:

Російські війська можуть розмістити в інших країнах: що відомо

Війська можуть розмістити у Венесуелі та на Кубі, фото з відкритих джерел

Росія під час перемовин з представниками НАТО 12 січня продовжила підіймати ставки. Відомо, що один із високопоставлених дипломатів відмовився виключати  ймовірність розміщення російських військових на Кубі та у Венесуелі. До таких дій Росія може вдатися, якщо напруженість у відносинах зі Сполученими Штатами буде зростати. Про це пише АР.

Заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков, заявив, що не може "ані підтвердити, ані спростувати" можливість перекидання Росією військових формувань на Кубу та до Венесуели, якщо переговори провалять і тиск США на Росію посилиться. 

Росія-США переговори у Женеві та наступна зустріч НАТО-Росія не дали результатів. Сторони не дійшли згоди щодо вимог Москви про зупинку розширення НАТО на схід. Виступаючи в інтерв’ю російському RTVI TV, Рябков зазначив, що "все залежить від дій наших американських колег". Під цим дипломат розумів попередження президента Росії Володимира Путіна про те, що Москва може вжити військово-технічних заходів, якщо США будуть посилювати тиск на Кремль.

Путін висловив стурбованість тим, що НАТО може потенційно використовувати українську територію для розгортання ракет, здатних долетіти до Москви за п’ять хвилин. Президент Росії зазначив, що російські військові кораблі, озброєні новітньою гіперзвуковою крилатою ракетою "Циркон", дадуть Росії подібні можливості, якщо вони будуть розгорнуті у нейтральних водах.

Відомо, що "Циркон" планується ввести в експлуатацію російського флоту пізніше цього року та встановити на борту його фрегатів і підводних човнів.

Пєсков попередив про повний розрив американо-російських відносин, якщо пропоновані санкції проти Путіна й інших вищих цивільних і військових лідерів будуть прийняті. Заходи, запропоновані демократами у Сенаті, також будуть спрямовані на провідні російські фінансові установи, якщо Москва введе війська в Україну.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Кремлі озвучили умови, за яких відбудуться подальші перемовини із Заходом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини