Головна Новини Світ Росія Чи спроможна РФ провести тотальну модернізацію ядерної зброї: відповідь аналітиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи спроможна РФ провести тотальну модернізацію ядерної зброї: відповідь аналітиків

У Росії назвали блефом заяви Путіна про тотальну модернізацію ядерного арсеналу

22 грудня 2023, 17:40
Поділіться публікацією:

Обіцянки російського диктатора Володимира Путіна майже стовідсотково модернізувати озброєння в стратегічних ядерних силах РФ необгрунтовані та навряд чи можуть бути реалізовані. Про це пише видання The Moscow Times, передає портал "Коментарі".

Чи спроможна РФ провести тотальну модернізацію ядерної зброї: відповідь аналітиків

Путін знову згадав про ядерну зброю. Фото з відкритих джерел

Як відомо, на розширеному засіданні колегії Міноборони РФ 19 грудня очільник Кремля Володимир Путін повідомив, що до кінця поточного року в розташування ракетних військ стратегічного призначення буде поставлено 15 пускових установок ракетних комплексів "Ярс" і "Авангард". Російський диктатор заявив, що рівень сучасного озброєння і техніки в стратегічних ядерних силах РФ загалом доведено до 95%, а морської компоненти — практично до 100%.

За словами аналітиків, які поспілкувались з виданням, заяви Путіна вказують на відсутність чіткої методології під час так званих "орієнтовних підрахунків".

Вони вважають, що у російського диктатора доволі відносне розуміння, наскільки насправді відповідає сучасним стандартам прийнята на бойове чергування ядерна зброя РФ.

"Усі ці відсотки просто не мають сенсу. Вони є більшою мірою надихаючими гаслами, за якими мало чого стоїть", — заявив експерт з російської зовнішньої та оборонної політики Павло Лузін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі не підтвердили і не спростували версію про те, що вбити ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина наказав секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, а Володимир Путін знав про такі плани і не заперечував такого сценарію. Дмитро Пєсков вирішив утриматися від коментарів у зв'язку із статтею WSJ на тему загибелі Пригожина, але натякнув, що це видання захоплюється "фантастикою".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини