Головна Новини Світ Росія Чи визнає ПАРЄ Путіна нелегітимним президентом. Стали відомо про настрої в організації
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи визнає ПАРЄ Путіна нелегітимним президентом. Стали відомо про настрої в організації

В Парламентській асамблеї Ради Європи вважать, що президентські вибори в Росії біли нелегітимними, а от визнати їх «переможця» нелегітимним, там наразі неготові, заявив в коментарі Liga.net нардеп Олександр Мережко

19 березня 2024, 17:25
Поділіться публікацією:

Як повідоми народний депутат, член делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Олександр Мережко, 23 голови комітетів закордонних справ європейських парламентів, а також Сполучених Штатів, Канади та Ізраїлю ухвалили заяву, в якій названо президентські вибори в Росії нелегітними.

Чи визнає ПАРЄ Путіна нелегітимним президентом. Стали відомо про настрої в організації

Олександр Мережко

Це означає, підкреслює народний депутат, що наразі серед країн Заходу є консенсус щодо того, що президентські вибори в Росії не мали нічого спільного з демократією. Втім, підкреслив Мережко, такого порозуміння і єдності немає в питанні визнання російського диктатора Володимира Путіна нелегітимним президентом. Хоча, додав нардеп, таке рішення мало б логічно випливати з того факту, що російські вибори були визнані нелегітимними.

За словами Мережка, за логікою все мало б бути достатньо просто – якщо вибори проходили з порушенням міжнародного права і були визнані нелегітимними, то і сам результат цих виборів так само мав би бути визнаним нелегітимним.

Народний депутат підкреслив, що Київ повинен спонукати своїх партнерів на Заході, щоби вони визнали Путіна нелегітними президентом.

При цьому політик підкреслив, що ПАРЄ чи ОБСЄ могли б ухвалити резолюції, в яких закликати визнати Володимира Путіна нелегітимним президентом.

Нагадаємо, 17 березня у Росії відбулися президентські вибори. На них, очікувано, "отримав перемогу" Володимир Путін. Йому навіть намалювали найвищу в історії підтримку населення.

Разом з тим, як відзначають експерти, в західних столицях досі не розуміють, що їм у цьому випадку робити, чи визнавати Путіна легітимним президентом, чи ні. Відомо, що ряд очільників європейських країн уже відмовились вітати російського диктатора з перемогою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини