Головна Новини Світ Росія Чи збирається Придністров’я звертатися до Путіна. Що про це кажуть розвідники та експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи збирається Придністров’я звертатися до Путіна. Що про це кажуть розвідники та експерти

Так звані депутати невизнаного Придністров’я не звертатимуться наступного тижня до російського диктатора Володимира Путіна з проханням прийняти їх до складу Росії, вважають в ГУР Міноборони. Такої ж думки притримуються і політологи

23 лютого 2024, 11:57
Поділіться публікацією:

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підкреслив, що за даними розвідки невизнане Придністров’я не звертатиметься 28 лютого до Володимира Путіна з проханням прийняти території до складу РФ.

Чи збирається Придністров’я звертатися до Путіна. Що про це кажуть розвідники та експерти

Придністров'я

Такої ж думки притримується і політичний експерт Вадим Денисенко. За його словами, ймовірність раптового оголошення про приєднання Придністров'я до Росії близька до нуля. На його думку, сепаратисти не робитимуть жодних різких кроків у цьому напрямку допоки в Україні йде війна, і дочекаються більш спокійного часу, щоби зробити "ставку на переможця". Окрім того, експерт вважає, що для Придністров’я більш пріоритетним сценарієм є інтеграція до Європи через Молдову та Румунію, а не перетворення на анклав Російської Федерації.

Такої ж думки дотримується і політолог Тарас Загородній.

"Реально місцевим бонзам це не потрібно. У них і так все добре. Експорт в основному йде в ЄС. Кожен має по декілька паспортів (у тому числі українські). Сидять на контрабасі. Думаю, ми багато чого цікавого там побачимо, як вони будуть красиво все саботувати",
— написав у Фейсбуці Загородній.

За його словами, для Росії легше "приєднати" Абхазію та Південну Осетію, судячи з усього, нинішнє керівництво Грузії і не дуже цьому опиратися буде.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що опозиційний депутат Геннадій Чорба повідомив, що начебто 28 лютого Придністров’я може звернутися до Росії з проханням прийняти його у свій склад. Звернення до російського диктатора Володимира Путіна, каже Чорба, буде прийняте якраз напередодні його послання до федеральних зборів. При цьому опозиціонер не виключив, що саме Москва доручила провести сепаратистським депутатам з’їзд і попроситися у склад Російської Федерації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини