Головна Новини Світ Росія Чи зможе Путін втягнути Білорусь у війну: яке рішення прийме Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Путін втягнути Білорусь у війну: яке рішення прийме Лукашенко

Лукашенко підтримує Путіна, але фізично втягуватися у війну проти України не хоче

30 серпня 2024, 23:55
Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не наважиться розпочати війну проти України, оскільки усвідомлює, що його армія не буде воювати проти українців, заявив в ефірі "Еспресо" голова громадської організації "Центр спільних дій" Олег Рибачук.

Чи зможе Путін втягнути Білорусь у війну: яке рішення прийме Лукашенко

Лукашенко і Путін

За його словами, Лукашенко демонструє послідовність у своїх діях. Коли Збройні Сили України розпочали операцію в Курській області, російські медіа звинувачували його у відповідальності за цей наступ, тепер же він робить вигляд, що виступає на підтримку Росії, закликаючи країни СНД стати на її бік, і стягує війська до кордону з Україною, відзначив експерт.

"Втім, ми й Лукашенко чудово розуміємо, що як тільки він віддасть наказ атакувати Україну, то про нього й Білорусь можемо забути. Оскільки, білоруси не росіяни. Ймовірно, вони не дотиснули режим Лукашенка у 2020 році, але точно в них немає антиукраїнських настроїв. Також згадаймо про білоруських партизанів, які зараз діють на території Білорусі. Тому, Лукашенко чудово розуміє, війна проти України стане кінцем його режиму", — вважає Рибачук.

Політик також додав, що, хоча Лукашенко і підтримує диктатора Володимира Путіна, він не наважується на пряме військове втручання проти України.

"Війна проти України стане останнім рішенням Лукашенка. Він це розуміє. Він також розуміє, що білоруси не будуть воювати проти українців. Тому Лукашенко й намагається маневрувати. Він підтримує Путіна, але фізично втягуватись у війну не хоче", — підсумував політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Лукашенко заявив, що білоруська армія не вступатиме у війну, доки ворог не загрожуватиме безпосередньо території країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини