Головна Новини Світ Росія Чого боїться Путін – чому без двійників йому вже не обійтися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого боїться Путін – чому без двійників йому вже не обійтися

З'являється багато різноманітного аналізу на підставі знімків, відео, користувачі соцмереж, різного роду експерти знаходять різницю між Путіним і тим, хто на нього схожий

25 квітня 2023, 12:24
Поділіться публікацією:

Повідомлення про те, що російський диктатор Володимир Путін використовує "двійника" або "двійників", спливали і раніше. Але вони знову активізувалися після нещодавнього візиту нібито Путіна на тимчасово окуповані території України. Активізувалися настільки, що путінський спікер Дмитро Пєсков змушений був навіть офіційно заявити, що диктатор не має "двійників", що він не ховається в бункерах. Втім, ціну заяв Пєскова та всієї кремлівської банди ми знаємо… Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїми думками – чи є у Путіна двійники та "бункерна залежність"?

Чого боїться Путін – чому без двійників йому вже не обійтися

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Можна припустити, що Путін, справді, хворий на "бункерну залежність", неймовірно хвилюється за своє здоров'я і життя в цілому

Керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок зазначає, що історія з нібито двійниками Путіна – давня. Але якщо ще кілька років тому до неї можна було ставитися досить скептично, то тепер все виглядає інакше.

"Особливо, коли Путін сидить за довжелезним столом, на відстані трьох-чотирьох метрів, під час зустрічей із такими важливими персонами як канцлер Німеччини чи президент Франції, а потім раптом легко тисне руки мешканцям тимчасово окупованих територій. Це викликає, як мінімум, подив. І точно змушує сумніватися в тому, чи та сама це людина", – пояснює експерт.

За його словами, чим далі, тим більше ми помічаємо, що в якихось місцях Путін з'являється на людях, ледь не в натовпі, наодинці, обіймається і "ручається" з різними людьми, а в інших між ним і співрозмовниками, аудиторією – більш ніж солідна відстань, а заходи безпеки – безпрецедентні.

"Такий контраст, природно, наштовхує на міркування – той самий це Путін чи ні? Як наслідок, з'являється багато різноманітного аналізу на підставі знімків, відео тощо. Користувачі соцмереж, різного роду експерти знаходять відмінності між Путіним і тим, хто на нього схожий (можливий двійник чи двійники). І все більше сумнівів, що це – одна і та сама людина… Чому взагалі виникла ця історія, так само як термін "бункерний дід", "бункерний Путін"? Спочатку це пішло на тлі ковіда та карантинних обмежень. Тоді Путін під приводом ізоляції дуже мало спілкувався зі своїм навіть найближчим колом. Найчастіше все зводилося до відеоформату. Не виключено, що у такий спосіб Путін намагався підвищити рівень особистої безпеки. Знижувати який потім не зміг. Особливо після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну", – наголошує Валерій Клочок.

Виходячи з цього, продовжує він, можна припустити, що Путін, справді, хворий на "бункерну залежність", неймовірно хвилюється за своє здоров'я та життя в цілому. Тому справжнє коло його спілкування не збільшується, а звужується. І якісь нові обличчя у ньому – неймовірна рідкість.

"Зверніть увагу, що лише один журналіст із телеканалу "Росія-1" може близько підійти до Путіна, взяти у нього інтерв'ю і таке інше. Це дуже показово, – вважає експерт. – Слід також враховувати заяви керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, який постійно наголошує, що Путін точно має двійників. Більше того, не виключає, що того справжнього Путіна вже може не бути живим. На відміну від "колективного Путіна". Це, звісно, конспірологія. Але й така версія має право на життя. І, наприклад, виріши російські еліти завершити т.зв. "спеціальну військову операцію" (війну), вивести війська, піти на переговори на умовах України, вони можуть усю провину за те, що сталося, перекласти на Путіна. Представивши все так, що він тільки-но помер".

Росія – це країна з фейковою історією та фейковими героями, там взагалі складно розрізнити хто з них справжній, а хто вигаданий

Політичний експерт, консультант з політичного та антикризового PR Тетяна Лупова розмірковує так:

"Я не дуже люблю ці конспірологічні теорії, але, незважаючи на те, що "двійники" там у Путіна чи "трійники", відповідати за скоєні в Україні злочини мають усі. Бо потім виявиться, що до Гааги поїхав актор, а справжній Путін десь у тайзі "старіє" або керує московською церквою в образі чергового "Кирила". Росія – це країна з фейковою історією та фейковими героями, там взагалі складно розрізнити хто із них справжній, а хто вигаданий. Країна, де пропаганда перемогла реальність".

Причому, наголошує експерт, російська влада ці досліди з інформаційного впливу проводить над людьми століттями.

"А сидіти по бункерах, шафах чи норах вони завжди любили", – робить висновок Тетяна Лупова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто може втомитися від війни – у чому Україна має переконати Захід. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

rtyrty

25 квітня 2023, 12:52

Открытый поиск сeкc партнеров в вашем городе и по интересам, все анонимно и пока что беcплатно. Реально крутая штука, пользуйся ---- https://urlis.net/club

Ігор

25 квітня 2023, 11:41

Схожість безальтернативних недопалків вражає. Вони і живуть у бункерах і спільну мову між собою знаходять у православній попільничці історії. То чому б цім істотам і двійників не мати?


Новини