Головна Новини Світ Росія Чому парад у Москві цього року увійшов в історію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому парад у Москві цього року увійшов в історію

Парад у Москві пройшов без авіації і з "музейним" танком, став одним із найкоротших в історії

9 травня 2023, 13:08 comments8011
Поділіться публікацією:

Цього року так званий "парад Перемоги" у Москві став одним із найменших в історії. Його відкрив музейний танк Т-34, а авіації взагалі не було у програмі. Як передає видання "Коментарі", про це пише Telegram-канал "Можемо пояснити".

Чому парад у Москві цього року увійшов в історію

Парад в Москві. Фото: з відкритих джерел

"Прохід військової техніки на параді зайняв менше десяти хвилин. Цей парад став одним із найкоротших у сучасній історії Росії", — зазначають журналісти.

Зокрема, гусеничною технікою на параді в принципі не було, крім музейного танка Т-34 1940-х років. Також на параді не було "Іскандерів", "Буків", були відсутні танки "Армата".

"Не було й авіації. Піша колона параду здебільшого складалася з курсантів та учнів військових вишів, а не кадрових військових", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Міноборони Росії вперше за останні роки не опублікувало жодної інформації про склад колон на параді, хоча раніше ці відомості розміщувалися військовим відомством на спеціальній сторінці.

Також цього року на параді було набагато менше глядачів. У центрі міста зафіксовано багато співробітників поліції та Росгвардії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто та чому прибув до Москви на парад до Путіна – чи є ризик втягування країн ОДКБ у війну проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що завершується підготовка до контраплету ЗСУ, який давно анонсується. Він також запевняє, що ми обов’язково отримаємо сучасні винищувачі. Хоч і визнав, що партнери зволікають, як і практично з кожним новим чином озброєнь, що поставляються нам. Про що говорять дані заяви Резнікова і загалом галас навколо підготовки контрнаступу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mozhemobyasnit
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини