Головна Новини Світ Росія Чому Путін спробував виправдатись за теракти в Україні – про що говорять нові погрози диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін спробував виправдатись за теракти в Україні – про що говорять нові погрози диктатора

Президент РФ спробував звинуватити українців у тому, що вже не одне десятиліття робить сама Росія

10 жовтня 2022, 15:37 comments1834
Поділіться публікацією:

У понеділок, 10 жовтня, російський диктатор Володимир Путін дистанційно виступив на Радбезі РФ з низкою божевільних заяв. Серед іншого, запевняв, що саме Київ давно використовує терористичні методи, що СБУ вже здійснила три теракти щодо Курської АЕС, що Україна намагалася підірвати "Турецький потік". Також запевняв, що "за пропозицією Міноборони РФ та за планом Генштабу завдано масованого удару високоточною зброєю великої дальності по об'єктах енергетики, військового управління та зв'язку України". У стверджував, що "у разі продовження спроб проведення терактів на території РФ відповіді будуть жорсткими та відповідатимуть рівню загроз". Про що говорять подібні путінські заяви? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чому Путін спробував виправдатись за теракти в Україні – про що говорять нові погрози диктатора

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Спецоперація російських спецслужб з підриву Кримського мосту завдала приголомшливого удару по "ключовій скріпі" путінського режиму

Експерт Інституту постінформаційного суспільства, медіаексперт, заступник міністра інформполітики (2017-2019 рр.) Дмитро Золотухін розмірковує так:

"Влада Володимира Путіна та його міньйонів тримається на символічних стовпах. Віра росіян у її непохитність є "ключовою скріпою", на якій тримається весь режим. Спецоперація російських спецслужб з підриву Кримського мосту (а я впевнений, що це була саме вона) завдала приголомшливого удару насамперед по цій "ключовій скріпі". По достоїнству Путіна та його легітимності в очах народу".

Це, пояснює експерт, для кремлівського режиму – найстрашніший удар. І в російських спецслужбах про це достеменно знали. Тому Кримський міст і був підірваний, упевнений Дмитро Золотухін.

"Передчасне ракетне виверження Суровікіна (новий командувач російськими окупаційними військами в Україні – прим. ред.) стало демонстрацією вразливості та крихкості путінської влади, – вважає експерт. — Такий собі — вибуховий віагрою для імпотентного дідуся. Однак, для імпотентних стареньких віагра діє тільки поки її приймаєш. А кількість ракет у Росії закінчується. Так що "ключова скріпа" Путіна неминуче повисне на пів-шостого. І зараз це бачить уже весь світ!".

Сьогоднішні путінські заяви, масовий ракетний удар по критичній інфраструктурі в Україні виглядає як істерика

Засновник соціологічної компанії Active Group, політичний експерт Андрій Єрьоменко нагадує старе правило – звинуватити ворога в тому, що робиш чи збираєшся робити сам. Цим правилом, наголошує він, росіяни користуються весь час.

"Заявили, що українці готують терористичні атаки – і одразу самі обстріляли мирне населення. Це шаблон, яким вони постійно працюють. Тобто щоразу, коли РФ у чомусь звинувачує Україну, отже, саме це має намір зробити сама країна-агресор, – пояснює експерт. – Коли Путін заявляє про те, що Україна нібито атакує Курську АЕС, це відведення очей від проблеми із Запорізькою АЕС, яку окупували росіяни. І де створюється багато ризиків. Щодо нібито спроб України підірвати "Турецький потік" – це відведення очей від того, що "Північні потоки" підірвали самі росіяни (у чому, здається, мало хто сумнівається)".

Ми бачимо, зазначає експерт, продовження традиційної російської політики перекладання з хворої голови на здорову.

"Постійне застосування такої тактики росіянами нівелює їхні пропагандистські потуги, – вважає Андрій Єрменко. – Віри їм немає вже практично у всьому світі. Як пастушку, який раз у раз кричав "Вовки! Вовки!". І сьогоднішні путінські заяви, масовий ракетний удар по критичній інфраструктурі в Україні, по мирних містах виглядає як істерика, спроба зупинити розвал системи управління у самій країні-агресорі".

Путін порушив неписаний договір із росіянами

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько називає путінські заяви маревними. І наголошує, що авторитет кремлівського диктатора сильно постраждав внаслідок низки військових поразок.

"Він порушив неписаний договір із росіянами, згідно з яким режим вступає у війни, але при цьому простих росіян це не торкається. Проте розпочалася мобілізація. З усіма витікаючими", – зазначає експерт.

За його словами, масові ракетні атаки на Україну сьогодні — це, зокрема, картинка для росіян, особливо для прошарку російських нацистів, які вимагають більше крові, бажають стерти Україну з землі.

"Вони, напевно, є чи не найбільшою загрозою владі Путіна. І цим радикалам він намагається довести, що його авторитет – на місці, що він далі готовий без розбору вбивати, – пояснює Олександр Солонько. – Але це все одно відбувається на тлі того, що ЗСУ вибивають росіян із окупованих українських територій. І на скільки вистачить ефекту цієї картинки – сказати важко".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лукашенко та Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини