Головна Новини Світ Росія Чому "російська ідея" помре через 10 років: пояснення експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому "російська ідея" помре через 10 років: пояснення експерта

Через 5-10 років одна з ідей російської самоідентичності втратить функцію об'єднавчого фактору

5 квітня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Через 5-10 років мусульмани будуть складати більшість населення Росії, а тому сьогоднішній проєкт єднання російського народу, в якому православ’я є важливою опорою, виявиться нежиттєздатним, переконаний експерт-міжнародник Олександр Краєв.

Чому "російська ідея" помре через 10 років: пояснення експерта

Кремль втрачає важливу "духовну скрєпу". Фото з відкритих джерел

"У середньостатистичній православній сім’ї росіян народжується 0,8 дитини на сім’ю. У середньостатистичній мусульманській російській сім’ї – 2,7-3,2 дитини. Росія ісламізується м’якими методами, але швидкими темпами. Мусульман у РФ стає більше", – сказав експерт-міжнародник.

За словами експерта, через 5-10 років постане питання, навколо чого Кремлю будувати "російську ідею".

"Чи можна будувати національну ідентичність, спираючись на ідентичність меншості? Відповідні експерименти вже були в імперіях. Коли меншість накладає свою ідентичність на підкорені народи, такі імперії довго не існують", – додав Олександр Краєв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у міста Часів Яр в Донецькій області зараз найскладніша ситуація від початку російського повномасштабного вторгнення. Окупанти застосовують дрони проти цивільного населення, а постійні обстріли завдають значних руйнувань місту. У місті майже не залишилося бізнесу, придбати продукти люди можуть лише в одному магазині, який продовжує працювати.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що будуючи відносини зі США, українська влада повинна завжди тримали у голові, що для американських політиків головний пріоритет – внутрішній ринок, а не міжнародні відносини, вважає політолог Андрій Городницький. Політолог відзначив, що не даремно багато американців підтримують позицію Дональда Трампа, що країни НАТО повинні зробити Альянс сильним за власні, а не за американські кошти. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини