Головна Новини Світ США Відносини України і США: про що повинен пам'ятати Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Відносини України і США: про що повинен пам'ятати Київ

Американські політики завжди орієнтуються на власних виборців

4 квітня 2024, 23:05
Поділіться публікацією:

Будуючи відносини зі США, українська влада повинна завжди тримали у голові, що для американських політиків головний пріоритет – внутрішній ринок, а не міжнародні відносини, вважає політолог Андрій Городницький.

Відносини України і США: про що повинен пам'ятати Київ

Відносини США і Україні наразі не в найкращому стані. Фото з відкритих джерел

"Політики США, перш за все, працюють на власних виборців. Заяви Трампа про шахтарів якого-небудь штату – це те, що по-справжньому хвилює американців. Їм набагато важливіше бачити, що кандидат у президенти США думає про "маленького шахтаря", ніж про інтереси якоїсь далекої країни", — наголосив Андрій Городницький.

Політолог відзначив, що не даремно багато американців підтримують позицію Дональда Трампа, що країни НАТО повинні зробити Альянс сильним за власні, а не за американські кошти.

"Простого американця куди більше хвилюють наслідки урагану у сусідньому штаті, ніж проблеми України чи спроможності НАТО протистояти російській агресії. Зі свого боку Україна постійно намагається апелювати до глобального лідерства США. Наші посадовці весь час нагадують конгресменам, що Штати мають залишатися світовим лідером, а тому допомагати Україні. Однак це варто робити через призму інтересів простого американця. Американські громадяни повинні розуміти, яку вигоду отримають від світового лідерства США", — додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська розвідка прокоментувала інформаційні повідомлення російських опозиційних медіа про нібито підготовку армією РФ наступу на Харків. Як розповів представник ГУР Андрій Юсов, наразі Збройні сили України не фіксують формування ворогом ударних груп для нападу на місто. У військовій розвідці заявили, що вкиданнями інформації про "наступ на Харків" російські загарбники намагаються посіяти панічні настрої в українському суспільстві.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що речник російського диктатора Дмитро Пєсков прокоментував заяву президента України Володимира Зеленського про підготовку в Росії масштабної мобілізації. Дмитро Пєсков заявив, що "це неправда". При цьому речник Кремля не став більш детально коментували слова українського президента. Володимир Зеленський заявив, що РФ збирається мобілізувати 300 тисяч осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини