Головна Новини Світ Росія Ціна політики Путіна: скільки втратили російські мільярдери через напруженість довкола України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна політики Путіна: скільки втратили російські мільярдери через напруженість довкола України

Сукупний стан 104 російських мільярдерів з 20 грудня 2021 року по 25 січня 2022-го скоротився на 27,9 мільярда доларів на тлі загострення навколо України та падіння російського фондового ринку

26 січня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

Путін ще не віддав команду про нове вторгнення російських військ в Україну, а російським мільярдери вже втрачають статки. Через напруженість навколо України за місяць найбагатші люди Росії втратили 28 мільярдів доларів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише сайт "Медуза".

Ціна політики Путіна: скільки втратили російські мільярдери через напруженість довкола України

Долари. Фото з відкритих джерел

Загальний статок 104 російських мільярдерів з 20 грудня 2021 року до 25 січня 2022-го зменшився на майже 28 мільярдів доларів. В усьому винна та ситуація, яка виникла на тлі повідомлень про те, що РФ готує вторгнення в Україну. Свій вплив також справило падіння російського фондового ринку та знецінення рубля.

Якщо вірити інформації, представленої аналітиками журналу Forbes, то лише за місяць у фінансовому плані погіршилися справи у 76 зі 104 російських мільярдерів. З цієї кількості є й 10 мільярдерів, яким довелося втратити по 1 мільярд.

Найбільше довелося втратити власнику "Новатека" та "Сібура" Леоніду Міхельсону. Один із найбагатших росіян лише за місяць збіднів на 2,1 мільярда. Тепер його активи оцінюються в 25,5 мільярдів доларів. Також дуже постраждав від непродуманої політики верхівки Кремля член ради директорів "Новатека" та "Сібура" Геннадій Тимченко. Його фінансове становище погіршилося на 1,9 мільярда доларів до 22,8 мільярда доларів.

Серед тих мільярдерів, хто втратив понад 1 млрд доларів, також потрапили: Сулейман Керимов, Олексій Мордашов, Денис Свердлов, Андрій Мельниченко, Олег Тіньков, Віктор Рашніков, Михайло Фрідман, Володимир Потанін.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у мережі з'явився список російських мільярдерів, яким загрожують санкції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини