Головна Новини Світ Росія Путіна беруть у кільце: список російських мільярдерів, яким загрожують санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна беруть у кільце: список російських мільярдерів, яким загрожують санкції

Стали відомі деталі законопроекту про нові антиросійські санкції

21 січня 2022, 13:15 comments1510
Поділіться публікацією:

У США не стали приховувати та представили громадськості текст законопроекту, який передбачає санкції проти людей, яких називають близьким оточенням президента РФ Володимира Путіна. Як видно по прізвищах, які є в цьому списку, люди це непрості – топ-мільярдери та чиновники високого рангу. І тепер, якщо Росія піде на вторгнення в Україну, їм доведеться втратити дуже і дуже пристойні гроші. Загалом у списку 35 осіб. Як повідомляє портал "Коментарі", законопроект опублікувало видання "The Washington Post".

Путіна беруть у кільце: список російських мільярдерів, яким загрожують санкції

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Є ще один цікавий момент. Законопроект, про який йдеться, зобов'язує главу Білого Дому Джо Байдена представити громадськості, які статки на сьогоднішній день має президент РФ Путін.

Співавторами законопроекту виступають 38 конгресменів. Що ж до тих, хто може опинитися під санкціями США, то це один із найвідоміших російських олігархів Роман Абрамович. Також постраждати у фінансовому плані від російського вторгнення в Україну можуть й інші російські олігархи: Алішер Усманов, Олег Дерипаска, Геннадій Тимченко.

Під санкційним катком також ризикують опинитися: голова "Газпрому" Олексій Міллер, голова "Роснєфті" Ігор Сечін, голова ВТБ Андрій Костін, заступник президента ВТБ Денис Бортніков, керівник ВЕБ Ігор Шувалов, президент "Транснефти" Микола Токарєв.

Також санкції США можуть бути введені проти всієї верхівки Кремля, включаючи главу уряду РФ Михайла Мішустіна, прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, директора ФСБ Олександра Бортнікова, секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева, мера Москви Сергія Собяніна, губернатора Московської області Андрія Воробйова Олександра Беглова, міністра охорони здоров'я РФ Михайла Мурашка та інших.

Читайте також на порталі "Коментарі" — санкції ЄС у дії: Росії дали ще півроку, щоб забрати свої війська з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини