Головна Новини Світ Росія Ціни злетіли, імпорт фруктів у РФ практично зупинився: чому панікують росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни злетіли, імпорт фруктів у РФ практично зупинився: чому панікують росіяни

Постачальники не поспішають укладати нові контракти з РФ, не розуміючи, як Росія розраховуватиметься за поставлену продукцію

15 червня 2024, 11:00 comments12097
Поділіться публікацією:

Нові санкції від США призвели до тимчасового паралічу торгівлі фруктами та овочами та зростання цін на них у Росії. Як передає порту "Коментарі", про це повідомляють аналітики EastFruit.

Ціни злетіли, імпорт фруктів у РФ практично зупинився: чому панікують росіяни

Фрукти. Фото: з відкритих джерел

"Санкції, які до "дня Росії" США ввели проти Мосбіржі, а також Національного клірингового центру (НКЦ) і Національного розрахункового депозитарію (НРД), що входять до її групи, призвели до паніки на валютному ринку країни-агресора. Біржа змушена була призупинити торги доларами та євро, а також інструментами з розрахунками у цих валютах", – йдеться у повідомленні.

Росія в такий спосіб втратила головний інструмент встановлення курсу валюти, і навіть різко ускладнилися зовнішньоторговельні операції РФ, здійснювані основних резервних валютах. На думку економістів та експертів фінансового ринку, кожна транзакція в доларах чи євро обходитиметься для контрагентів із Росії набагато дорожче.

Зазначається, що Росія є одним із найбільших світових імпортерів фруктів та овочів, незважаючи на те, що є найбільшою за площею земельних ресурсів країною світу. Щорічно ця країна витрачає близько $5 млрд доларів на імпорт фруктів та близько $1,5 млрд на імпорт овочів та картоплі.

За словами експертів, серед головних постачальників фруктів та овочів у Росію виділяються такі країни як Туреччина, Еквадор та Єгипет. Наразі постачальники не поспішають укладати нові контракти, не розуміючи, яким чином відбуватимуться розрахунки за поставлену продукцію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина дивує: новий пакет санкцій ЄС проти Росії знову заблоковано.

Також видання "Коментарі" повідомляло – флоту нафтових танкерів РФ наразі санкції не страшні: як Кремль знайшов вихід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини