Головна Новини Світ Росія Цинізм зашкалює. Росія просить термінової помочі у країни, на яку збирається напасти
commentss НОВИНИ Всі новини

Цинізм зашкалює. Росія просить термінової помочі у країни, на яку збирається напасти

Росія просить Казахстан бути готовим до надання їй бензину у разі дефіциту пального, який спостерігається після ударів українськими дронами по НПЗ, повідомляє Reuters. При цьому в Держдумі називають Казахстан черговою ціллю для агресії

8 квітня 2024, 18:14 comments1083
Поділіться публікацією:

Росія звернулася до Казахстану з проханням бути готовим надати їй 100 тисяч тонн бензину в разі можливого дефіциту пального, що може виникнути через атаки українських безпілотників та припинення роботи нафтопереробних заводів.

Цинізм зашкалює. Росія просить термінової помочі у країни, на яку збирається напасти

Казахстан і Росія

За повідомленням Reuters, угода про використання запасів для Росії вже погоджена. Також Білорусь, сусідня країна, згодилася надати допомогу Москві з постачанням бензину.

На кінець березня атаки безпілотників призвели до вимкнення близько 14% російських потужностей первинної переробки нафти. Влада Росії стверджує, що "ситуація на внутрішніх ринках пального стабільна, а запаси достатні".

При цьому відомо, що з 1 березня Росія ввела заборону на експорт бензину на півроку, щоб уникнути гострого дефіциту пального. Проте ця заборона не поширюється на країни Євразійського економічного союзу, до якого входить Казахстан, а також на деякі інші країни, з якими у Росії є угоди про постачання пального. Однак трейдери вважають, що заборона може бути розширена, якщо ситуація в Росії погіршиться.

На 5 квітня запаси бензину АІ-92 у Казахстані становили 307,7 тисяч тонн, бензину АІ-95 – 58 тисяч тонн. Запаси дизельного палива складали 435,3 тисяч тонн, а авіаційного палива – 101 тисяч тонн.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в Держдумі країни-агресора звинуватили Казахстан в тому, що той проводить політику "дерусифікації" і заявили, що це не покращить стосунки між державами. Окрім того, в Держдумі заявили, що Казахстан стане наступною ціллю для агресії Росії після України. При цьому, буцімто рішення уже прийнято, підготовка до агресії проводиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Неігор

8 квітня 2024, 17:50

Дяденька дай 10 копеек! А ключи от квартиры отберу завтра сам... :) тем и сильнее - что они разбойники с "здатність находити рішення" А игорки там разные - потенциальные покойники :( хоть путь там и трижды не в Харькове (чи там читаємо - тощо) живут...P.S. хотя быть может из какого-нибуть мухо.ранска болотного ему виднее :)

Ігор

8 квітня 2024, 17:26

Може цинізм. Але здатність находити рішення в них не відібрати. Саме цим вони в рази сильніше.


Новини