Головна Новини Світ Росія ЦПД: Що означає для РФ рекордне підвищення облікової ставки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦПД: Що означає для РФ рекордне підвищення облікової ставки

Як санкції “б'ють” по економіці Росії

сьогодні, 18:17
Поділіться публікацією:

Центробанк Росії підвищив ключову ставку відразу на два процентні пункти – до 21%. Це рекордне підвищення. До того ж за 2024 року це вже восьме підвищення і не останнє — прогнозується ще одне до кінця року. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації. 

ЦПД: Що означає для РФ рекордне підвищення облікової ставки

Фото портал "Коментарі"

“Такий показник є для Росії рекордним з 2003 року та перевищив навіть найпесимістичніші сценарії, які озвучувалися фахівцями раніше. Це свідчить про серйозні проблеми у російській економіці. Хоча офіційна влада РФ і заперечує цей факт, розповідаючи населенню, що санкції на економіку країни ніяк не впливають”, — йдеться у повідомленні ЦПД.

За даними центру, підвищення ключової ставки збільшує вартість кредитів для економіки та населення і скорочує економічне зростання, що має призводити до скорочення інфляції. Однак зазначають, що заходів, які здійснює російський уряд для стабілізації економіки, недостатньо, адже інфляція у РФ продовжує зростати навіть після неодноразового підвищення ключової ставки протягом цього року.

“В умовах санкцій та війни, яка потребує величезних ресурсів, стає все складніше утримувати контроль над економікою РФ. Путінська “стабільність” розсипається, як картковий будиночок. Однак це не зупиняє диктатора – він готовий жертвувати добробутом свого народу заради задоволення своїх імперських амбіцій”, — підсумовують у Центрі.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у МЗС Росії звернулися до Заходу з вимогою приструнити Київ. Детальніше про заяву російської сторони читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини