Головна Новини Світ Росія Де може ховатися російський президент і як довго
commentss НОВИНИ Всі новини

Де може ховатися російський президент і як довго

Для Путіна не є проблемою сидіти в одному зі своїх бункерів, проте не всі вони пристосовані для тривалого перебування

25 січня 2023, 19:19 comments2012
Поділіться публікацією:

У президента РФ Володимира Путіна є чимало бункерів, проте не всі вони пристосовані для тривалого автономного проживання. Про це в телеефірі сказав колишній співробітник КДБ СРСР та Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов, пишуть "Коментарі".

Де може ховатися російський президент і як довго

Путін переховується в бункерах від війни та коронавірусу. Фото: з відкритих джерел

Він підтвердив, що ще за часів правління Йосипа Сталіна під Кремлем був бункер.

“Є великий бункер під Кремлем, ще за часів Сталіна це було побудовано, за часів Сталіна побудували й гілку метро, якою він міг із Кремля виїхати непомітно в будь-який момент”, — розповів Жирнов.

Другий бункер, за його словами, — “Раменки-43” — теж розташований у Москві. Окрім цих, є ще й бункери у всіх спецслужб, у КДБ теж є кілька об’єктів, у генерального штабу теж кілька.

"Насправді цих бункерів у спецслужб — як собак нерізаних, — каже колишній співробітник КДБ СРСР та Служби зовнішньої розвідки РФ. – А для Путіна вирили окремо бункер у Ново-Огарьово. У нього, безумовно, скрізь де є резиденції, є бункери. Інше питання, наскільки вони глибокі та наскільки обладнані, щоб забезпечувати автономне життя протягом довгого часу. Ось таких бункерів не так багато”, — пояснив Сергій Жирнов.

Як писали "Коментарі", США вже мають озброєння, які можуть знищувати бункерні споруди глибиною до 2 тис. метрів, а бункер Путіна, який був побудований ще за радянських часів, становить приблизно 300-400 метрів. Попередження РФ, що буде завдано удару безпосередньо по Кремлю і Путіну було більш як пів року тому, коли постало питання про ядерний шантаж Росії.

На шпальтах "Коментарів" йшлося й про те, що російський президент Володимир Путін переховується в бункерах, знімає звідти відео та підписує укази, особливо це було помітно на початку повномасштабного вторгнення. Варто додати, що бункери президент Росії може використовувати від ракетних та ядерних атак, але це тимчасове місце перебування, в іншому випадку, Путіну доведеться тікати в дружні до нього країни, якщо вже не втік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини