Головна Новини Світ Росія Дипломатична неввічливість: як Росія відреагувала на лист всіх членів ЄС щодо безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломатична неввічливість: як Росія відреагувала на лист всіх членів ЄС щодо безпеки

Росія назвала відповідь ЄС і НАТО на лист про безпеку неповажною

11 лютого 2022, 17:07
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Росії в п'ятницю, 11 лютого, відкинуло спільну відповідь НАТО і Європейського Союзу на питання про безпеку як неповажну та несумісну. Про це повідомляє Reuters.

Дипломатична неввічливість: як Росія відреагувала на лист всіх членів ЄС щодо безпеки

Прапори ЄС майорять перед штаб-квартирою Європейської комісії у Брюсселі - Reuters

У міністерстві повідомили, що міністр закордонних справ Сергій Лавров запитав усіх країн-членів двох блоків про розуміння ними принципу "неподільної безпеки", очікуючи індивідуальної відповіді від кожної країни.

Натомість він отримав відповіді від глави НАТО і глави зовнішньої політики ЄС, до яких Лавров не звертався з проханням.

"Такий крок не можна розглядати як щось інше, як ознаку дипломатичної неввічливості та неповаги до нашого прохання", — заявили в міністерстві.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Європейський Союз заявив 10 лютого, що надіслав єдиного листа у відповідь на пропозиції Росії країнам-членам щодо європейської безпеки від імені 27 міністрів закордонних справ блоку. Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, повідомила, що верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель вирішив відповісти від імені всіх держав, щоб продемонструвати єдність.

Посольство Росії у ЄС повідомляє, що отримало лист. Зміст листів не був оприлюднений жодною зі сторін, але дипломати заявили, що вони стосуються занепокоєння Росії щодо безпеки на її західних кордонах і зусиль ЄС врегулювати напруженість за допомогою дипломатії.

Також "Коментарі" писали, що офіційний Мадрид вирішив наслідувати Берлін і теж відмовитися від поставок озброєння Україні на тлі інформації про можливість російського вторгнення. Іспанія вважає, що єдиним можливим шляхом уникнути ескалації є дипломатичний метод та конструктивні переговори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини