Головна Новини Світ Росія Для чого ФСБ РФ таврує військову техніку та обладнання
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого ФСБ РФ таврує військову техніку та обладнання

Маркування росіянами апаратури на танках Т-90М позначками «ФСБ» свідчить про недовіру спецслужб до верхівки армії

16 березня 2023, 18:08
Поділіться публікацією:

На багатьох елементах російської зброї, знищеної на полях боїв чи захопленої бійцями Сил оборони України, експерти виявляють відбитки таврування "ФСБ" (Федеральна служба безпеки РФ). Зокрема такі позначки були знайдені не тільки на цілих агрегатах, а навіть на мікросхемах озброєння. Про це під час брифінгу в Military Media Center наголосив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки (ЦДТПО) Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Рудик, пишуть "Коментарі".

Для чого ФСБ РФ таврує військову техніку та обладнання

"Ми зіткнулися з тим, що росіяни маркують ряд приладів, встановлених на танках Т-90М, позначкою "ФСБ". Спочатку наші фахівці вважали, що ФСБ як спецслужба робить якусь перевірку обладнання. Однак згодом спеціалісти Центру встановили, що ця апаратура не призначена для передавання таємної інформації", — зазначив Андрій Рудик.

Він підкреслив, що за логікою речей це обладнання не має проходити перевірку спецслужбами. Відповідно спеціалісти ЦДТПО припускають, що подібне таврування має вже політичний момент: ФСБ не довіряє військовій верхівці Росії й через те вони проводять відповідні перевірки й маркування. Водночас, за словами Андрія Рудика, росіяни вперто подають інформацію про якесь новітнє обладнання зв’язку в цих танках, яке по факту часто не працює.

"У нашому центрі фахівці тривалий час розбирались, чому ж саме в росіян виникають проблеми зі зв’язком під час управління машинами на полі бою. А проблема виявилася дуже простою: сама їхня апаратура не тримає вологу. Всередині танка традиційною є мінлива температура. А їхня апаратура вбирає вологу, що призводить до замикання контактів, корозії металів", — підкреслив представник ЦДТПО ГШ ЗСУ.

Рудик додав, що досліджувані фахівцями центру радіостанції, вилучені з танків Т-90М, були 2017-2018 років виготовлення, а на вигляд здавалися виробами 70-х років минулого століття. Їхнє начиння було іржавим, піддане корозії, через що проводка замикалася, що і спричиняло втрату зв’язку між бойовими машинами.

"Коментарі" також писали про те, що кремлівський вождь боїться розвалу Росії зсередини, тож доручив ФСБ боротися з "мерзотою".

Повідомляв портал "Коментарі" і про удари по центрах прийняття рішень РФ — у Ростові у вогні будівля Прикордонної служби ФСБ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Захід має збільшити підтримку України – у що виллється провокація зі збитим дроном США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

tttttuu

16 березня 2023, 19:24

СEKС Знакомства в твоем городе: огромная база людей которых интересует только сeкс, бесплатная и анонимная регистрация без привязки телефона, проверенные фото и видео. Просто попробуй ----- https://min.lc/keks


Новини