Головна Новини Світ Росія Для яких верств населення в РФ запроваджують обов'язкову вакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Для яких верств населення в РФ запроваджують обов'язкову вакцинацію

Росія продовжує та посилює карантинні заходи в країні

18 червня 2021, 17:26
Поділіться публікацією:

Російська Федерація (РФ) посилює карантинні обмеження в країні та запроваджує обов'язкову вакцинацію для працівників деяких сфер. Про це повідомляють "Відомості".

Для яких верств населення в РФ запроваджують обов'язкову вакцинацію

Карантин в Росії - фото: РІА

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що ситуація з коронавірусом в місті погіршується. Він зазначив, що таке розгортання подій досить несподіване, оскільки влада очікувала зниження кількості заражень коронавірусом. Наразі ж в країні спостерігається значне поширення "Дельта" штаму COVID-19.

Через це московська влада зобов'язала почати обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для працівників сфери послуг до 15 серпня. Окрім цього в Департаменті охорони Здоров'я міста повідомили, що віднині в лікарнях столиці будуть надавати планову допомогу лише вакцинованим особам. Такі ж обмеження поширяться й на частину московських ресторанів.

До того ж у Ленінградській області зобов'язали до вересня вакцинувати 80% державних, муніципальних службовців і працівників культури. Крім них, також будуть в обов'язковому порядку прищеплювати працівників у сфері освіти, охорони здоров'я, ЖКГ, енергетики, торгівлі та транспорту.

Також російська влада де-факто зобов'язує башкирських студентів проходити вакцинацію від COVID-19, адже без відповідних документів їх просто не будуть пускати до місцевих гуртожитків.

Нагадаємо, нещодавно уряд Російської Федерації вирішив посилити карантин у країні у зв'язку зі збільшенням кількості нових випадків захворювань на коронавірус. Всі деталі в нашому матеріалі.

Водночас країни Євросоюзу навпаки починають знімати коронавірусні обмеження. Так, уряд Данії вирішив послабити обмежувальні заходи, впроваджені для боротьби з поширенням коронавірусу. З 14 червня скасовується обов'язкове носіння масок, за винятком громадського транспорту. З вересня планується скасувати й це правило.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини