Головна Новини Світ Росія До Держдуми РФ внесли законопроєкт про "незаконну" передачу Криму: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

До Держдуми РФ внесли законопроєкт про "незаконну" передачу Криму: подробиці

До Держдуми РФ внесли законопроєкт про "незаконну" передачу Криму Україні 1954 року

12 березня 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

До Держдуми РФ внесли законопроєкт про визнання "незаконним" рішення радянської влади 1954 року передати Україні Крим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Медуза".

До Держдуми РФ внесли законопроєкт про "незаконну" передачу Криму: подробиці

Держдума РФ. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що автори документа пропонують визнати рішення про передачу Криму "незаконним, таким, що не відповідає основним принципам правової держави та міжнародного права".

"Рішення про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу УРСР, прийняте у 1954 році нормативно-правовими актами, що не мають юридичної сили, з порушенням Конституції РРФСР та Конституції СРСР, визнати незаконним, невідповідним основоположним принципам правової держави та міжнародного права", — йдеться у повідомленні.

На думку депутатів, передачу Криму необхідно визнати "незаконною", щоб "вибити ґрунт з-під пропаганди влади України, яка говорить про окупацію Криму у 2014 році".

Автори вважають, що начебто після визнання рішення 1954 року недійсним, союзникам України "стане набагато складніше підтримувати претензії [Києва] щодо повернення Криму Україні".

Авторами законопроєкту є депутат Костянтин Затулін та сенатор Сергій Цеков, які представляють партію "Єдина Росія".

Варто зазначити, що у 2014 році Росія анексувала Крим після того, як провела там незаконний референдум.

Міжнародна спільнота, за винятком кількох країн, продовжує вважати Крим частиною України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня в РФ і на тимчасово окупованих територіях відбудуться президентські вибори, які самі росіяни вважають фарсом. Фактично йдеться про шосте переобрання Володимира Путіна, який не приховує бажання знищити Україну як державу та послабити або розвалити НАТО. Саме таку "національну ідею" він, схоже, "продав" росіянам, маючи намір залишатися безстроковим президентом. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" ситуацію всередині РФ напередодні перевиборів Путіна, а також спрогнозували, чи стануть вони для диктатора та його режиму останніми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тарас

12 березня 2024, 09:33

У відповідь - хай віддають Кубань!..


Новини