Головна Новини Світ Росія Допомогли дощі. Паводок у Тюменській області вийшов на новий рівень
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомогли дощі. Паводок у Тюменській області вийшов на новий рівень

У Тюменській області рівень води у річці Ішим пробив історичний максимум, заявив у Телеграмі губернатор Тюменської області Олександр Моор. За його словами, ситуацію з паводком посилили дощі

29 квітня 2024, 13:25 comments2024
Поділіться публікацією:

Як повідомив Олександр Моор, рівень води в річці Ішим продовжує збільшуватися.

Допомогли дощі. Паводок у Тюменській області вийшов на новий рівень

Паводок в Росії

"Рівень води в річці Ішим не знижується. Навіть зріс через вчорашні дощі. Досягнуто історичного максимуму — 1215 см. Вода місцями вже вища за асфальт, але насип рятує трасу від переливу. Її постійно зміцнюють співробітники МНС. Цілодобово працюють дорожні служби",
— йдеться у повідомленні.

Як уточнив глава регіону, на федеральній трасі Тюмень-Омськ, поблизу села Абатське, проводяться роботи зі зміцнення відкосів дороги та насипу, що захищає її від паводку.

"На трасі діє реверсивний рух, через це накопичуються серйозні затори. За інформацією ГІБДД, пробка сумарно сягає 60 км з обох боків",
— додав губернатор.

У той же час губернатор Курганської області Вадим Шумков повідомив, що інтенсивність паводку на річці Тобол нижче Кургану почала трохи знижуватися.

За словами Шумкова, потік води поступово втрачає свою силу і швидкість внаслідок того, що заплава, що розширюється нижче за течією, забирає частину води. Незважаючи на покращення ситуації, чиновник закликав громадян не втрачати пильності через збереження загрози.

Пізніше чиновник нагадав, що в ході підготовки до паводку в Кетівському, Білозерському муніципальних округах та місті Кургані було пробурено кілька тисяч свердловин, щоб підвищити поглинання води ґрунтом.

Раніше повідомлялося, що рівень води в Тоболі в районі Упорово піднявся на 28 см за добу і склав 760 см. При цьому в селі Коркіно Упорівського району рівень води зріс на 10 см і склав 875 см.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Росії велика вода не відступає. Тільки в Курганській області вона завдала збитків на суму 9 млрд рублів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вікторія

29 квітня 2024, 13:40

хай і надалі, вода і дощі - неполишають затоплювати домівки орків - ЦЕ ЇМ ЗА СОТНІ ТИСЯЧ НЕВИННО ВБИТИХ НА УКРАЇНСЬКІЙ ЗЕМЛІ- ЦЯ ВОДА, ЦЕ - СЛЬОЗИ НАШИХ РІДНИХ І БЛИЗЬКИХ


Новини