Головна Новини Світ Росія Економіка РФ зростає швидше, ніж усі інші розвинені економіки, включаючи США: у чому секрет
commentss НОВИНИ Всі новини

Економіка РФ зростає швидше, ніж усі інші розвинені економіки, включаючи США: у чому секрет

Незважаючи на те, що російська економіка продовжує зростати, запас міцності РФ не вічний

23 квітня 2024, 15:55 comments2678
Поділіться публікацією:

Російська економіка все ще сильна, незважаючи на зростання військових витрат та західні торгові обмеження. Як передає портал "Коментарі", про це пише Business Insider із посиланням на оцінки Фонду Карнегі.

Економіка РФ зростає швидше, ніж усі інші розвинені економіки, включаючи США: у чому секрет

Економіка Росії. Фото з відкритих джерел

При цьому Міжнародний валютний фонд прогнозує, що цього року економіка РФ зростатиме швидше, ніж усі інші розвинуті економіки, включаючи США. Зазначається, що це частково пояснюється тим, що Росія змогла знайти способи обійти санкції, наприклад, продавати нафту союзникам, одночасно імпортуючи західні товари через треті країни.

"Виникла парадоксальна ситуація: російська економіка зараз стабільна як всупереч західним санкціям, так і завдяки їм. Але ця важко завойована стабільність не вічна. У кращому випадку, нинішній порядок, ймовірно, почне розвалюватися протягом півтора року через зростаючі дисбаланси і можливі соціальні проблеми", – наголошує науковий співробітник Євразійського центру Карнегі Олександра Прокопенка.

Проте, зауважують автори матеріалу, Росія має справу з трьома великими проблемами на третьому році війни. Для Володимира Путіна проблема зводиться до фінансування російської армії, підтримки рівня життя російських громадян та збереження стабільності економіки. Ці три цілі Росії стає дедалі важче досягти.

У статті зазначається, що ознаки слабкості вже почали виходити на поверхню. Цього року Кремль планує витратити рекордну суму на свою армію. Це може негативно вплинути на економіку країни, оскільки витрати на оборону "загалом непродуктивні", і незрозуміло, чи російсько-українська війна закінчиться найближчим часом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наближені до Путіна олігархи тріумфують: чи справді санкції можуть бути скасовані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 квітня 2024, 15:07

Аналіз кнута і пряника: "економіка Росії зростає краще в світі але це не вічно". В Україні швидкість зростання професійних експертів найбільша в світі. І як з такою кількістю професійних експертів життя і розвиток в Україні найгірші в світі? Щось не так в недокраїні - десь якась невідповідність. Може невідповідність в порівнянні прогнозів з реальними подіями? А може в тому що всі експерти є складовою критичної інфраструктури і підпадають під бронь?


Новини